about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Monday, August 20, 2007,5:18 PM
    On Top Of The World
    Last Friday, I went to Genting Highlands with Dian, her sister, Faizah, Farhan and his sister and friends. Farhan is actually an Indonesian, doing his Master in our faculty. Farhan ni jugalah yang tolong translate few Indonesian dialogs in my adult thriller yang masih di tangan editor ;)

    Kebetulan, Jumaat hari tu merupakan hari kemerdekaan buat Indonesia, so his sister and friends (Nadia, Metty, Ninie n Baduwi) decided untuk bercuti-cuti di Malaysia. Dian ajak teman so I said yes. Dah lama plan naik naik Genting tapi tak berkesempatan.

    Pergi sana untuk semalam saja, tapi yang kelakarnya, bahasa yang paling banyak digunakan ialah bahasa Indonesia. Walaupun tak pandai, tapi hentam sajalah. Selama ni dengan maid Opah pun I never speak Indonesian hehe well satu perkembangan sungguh. Thanks to sinetron Mutiara Hati, sekurang-kurangnya bisa juga berbicara bahasa Indonesia.

    Dekat Genting, antara pengunjung yang paling ramai adalah Indonesians. In fact, terdapat juga teman sekantor mereka yang datang bercuti. Waktu naik skyway, pemandangannya Ya ampun, enak bangat! Udaranya dingin sekali dengan kabus tebal yang melitupi puncak huhu

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Alhamdulillah sewaktu pergi, cuaca baik sekali. Kami tinggal di First World Hotel, hotel terbesar di dunia tapi biliknya alahai.. cenonet jek. Tak ada aircond tapi ada kipas angin. Tidur malam tak on kipas pun, cuma buka satu tingkap. Itu pun dah cukup buat kami menggigil.

    Anyway, kat sana tak pergi pun ke outdoor theme park. Lepak kat dalam, main sket-sket. Diorang semua masuk dalam snow world, tapi sebab Baduwi ada problem waktu tu so I chose to stay with her. Insya-Allah nanti akan dapat main snow yang real gaks ;)

    Selepas keluar dari snow world tu kami berpecah. Saya, Dian and Farhan satu group. The others pergi shopping. So kita orang try archery which is quite interesting. Rasa juga lah memanah. Pastu naik Gondola Rio.

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Dah abis tu pergi cari maggie hot cup sebab kelaparan sangat. Nak makan dalam tu, macam tak konfiden jek halalnye. Fast food plak alahai, mahal! Waktu mencari-cari tu, sempat la keluar ke theme park yang dah tutup tu. The moment kena udara natural, seronoknya tak terkata. Rasa sejuk yang amat tenang sekali :) Basically pergi Genting ni meninggalkan kenangan yang lain daripada Miri.

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Oh ya. Before pergi Genting, sewaktu kat dalam McD di KL Sentral (sebab naik bas dari sana), nampak la sorang Mat Salleh ni yang termasuk dalam my-handsome kategori hehe bukan apa.. lain orang lain pandangan. Apa yang menariknya, meja yang dia duduk untuk makan tu, before that kite orang dah letak tray kosong kat situ. Biasalah kan, tray letak kat meja lain dengan harapan waiter/waitress akan datang kutip. Waktu dia makan kat situ, tak ada siapa pun yang angkat tray tu sampai la dia abis makan. Kebetulan meja dia dekat dengan tempat tray dikutip, lepas makan dia terus bagi kat waitress situ, sekali dengan our tray. Ahaks! Kagum sebenarnya dengan sikap dia. Tak ramai yang bother to do that, including Malaysians. No offense tapi it was one good lesson ;)

    Waktu call abah, he asked to be careful sebab kes bas yang jatuh dekat Bukit Gantang tu. I told him Insya-Allah, takkan ler bas nak jatuh hari-hari, walaupun sepanjang perjalanan tu takut gaks sebab bas tu agak laju especially dekat selekoh. Anyway, bila dah balik hari Sabtu tu, dengar berita, another bas jatuh di Tangkak. Esoknya bas Mayang Sari pulak terbalik. Ya ampun! It proves that my theory is wrong. Possible jek for buses to create mishap almost every single day. Makes me wonder... depa ni tak pernah serik ke??

    Fuhhh.... ciao!
    As I Would Have It
    Permalink |