about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Sunday, August 31, 2008,10:07 PM
    Salam Ramadhan
    Rasenye belum terlewat untuk wish salam berpuasa kepada semua. Hmm Malaysia dah mule puasa hari ni tapi kami kat New Zealand akan mula berpuasa esok. Tak nampak anak bulan malam tadi. Kat sini xde pakcik penyimpan mohor-mohor besar untuk announce bile pose. Budak-budak yang rajin gi masjid jek yang akan tau sebab pengumuman di buat di masjid. Diorang yang akan text inform orang lain.

    Malam tadi kami kumpul ramai-ramai kat flat Turanga. Dinner together sementara nak tunggu news bile puasa ni. Me, MM, Salleh, Wado, Imran, Pokku, Amir, even Sue Ann.. along with the hosts.. Pa'an, Bukh, Faizal dan Aizat. Masing-masing wat spekulasi biler pose. Masing-masing macam tak ready nak pose hari ni. Pokku siap wat lawak lagi nak tutup handphone kunun-kunun nanti tak dapat bite biler pose stat so bley stat pose Selasa hahaha

    Tambah-tambah lagi dah kenyang makan so diorang dah tak larat nak gi masjid if ade Tarawikh malam tadi. Imran jek yang bersemangat nak gi gak masjid. MM proposed solat kat umah jek. Oh yeah.. semua sebenarnye kepenatan sebab smalam kite orang wat sambutan Merdeka secara kecil-kecilan kat St Dvaid Lecture Theater. Diorang-diorang ni sume yang organized and performed so make sense lah if tak larat.

    Dalam kul 9 pm tu, Bukh yang ditugaskan menjadi penyimpan mohor-mohor besar kami pun dapat text dari Mus'ab. Maka sahler puasa stat hari Selasa. Hmm first time puasa kat negara orang nih. Sabtu tu masak rendang dinding mak yang femes kat kampung, kunun untuk wat makan sebulan tapi dah dok bagi sana sini hmm.. tinggal untuk seminggu je kot. Ni pun Faried and Timi nak sket heheh xpelah. Rezeki diorang. Lagi pun puasa kali ni rase nak buke kat masjid. Rase pathetic giler if buke kat lab sensorang. Ouch!

    Well, tengah hari tadi gi tengok studio room kat George St. My first studio room hunting. Imran dah signed lease untuk satu bilik kat situ. Ingat-ingat bley la jadi jiran Imran tapi judging from what I looked just now, hmm tak moh aa dok situ even though very close to Uni ngan town. Sok ngan Rabu ade lagi 2 studio rooms untuk diview. Harap-harap ade yang berkenan di hati lah. Ade yang best tapi jauh dan mahal. Tak larat rase nak bawak notebook ari-ari jalan naik bukit.

    Xtau lah if betul decision yang dibuat nih. Betul ke nak dok studio room? Dok Toroa pun best jek.... tapi next year kena apply baru.. xde guarantee bley dapat sebab max 28 returners jek yang diterima. Pastu kalau dapat pun kena move to flat lain. No more Pakiwaitara for me sob sob.. well, I don't really like other flats.. hmmm.. kalau dapat dok kat 1-bedroom apartment pun ok tapi problemnye tak cukup bajet. Tak include telefon, internet ngan electricity. Tak bley berpoya-poya nanti. Harap-harap dapat ler jumpa studio room yang berkenan di hati...
    As I Would Have It
    Permalink |