about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Friday, July 25, 2008,11:22 PM
    All Blacks vs Springbok
    Before fly ke New Zealand dulu, orang ramai kirim All Blacks' merchandises especially jersey. Kali ni, peluang yang julung-julung kali tiba... pada 12 July lepas.. saye sendiri gi tengok Tri Nations Rugby secara LIVE antara All Blacks dan Springbok (South Africa) muahahaha... Bukan senang untuk All Blacks turun ke Dunedin. Turun pun bersempena 100 Years of Test Rugby @ Carisbrook Stadium. Dikhabarkan kemungkinan lepas ni xde dah sebab stadium akan dibina kat tempat lain. Yang ada bakal digelek oleh bulldozer...

    Tanpa mempedulikan harga tiket yang mahal serta mengambil kire tempat berduduk dan juga berbumbung, saya, Alexa dan Yi Tian pun membuang duit membeli tiket. Nasib baik sebab seats pun tak banyak yang tinggal. Lepas beli cite kat Yana. La tu jugak diye ngan Boss gi beli. Then Wado ngan Timi plak. Budak-budak yang nak beli lepas tu, sume dah xde rezeki. Habis.. macam pisang goreng panas.

    Hari yang ditunggu-tunggu... seminggu lepas balik dari Bersatu Games. Masa tu dah stat sakit balik. A nite before, rib plak sakit sampai tak boleh angkat tangan kanan. Suhu bakal mencecah 5C malam tu. Petang tu tido sat sambil berpk-pk nak gi atau tak sebab seriusly tak larat. Tapi mengenangkan peluang yang xtau biler akan dapat maka dengan mengenepikan sakit, gi jugak malam tu.

    Nasib kite orang memang baik sebab Yi Tian sentiasa cepat dalam hal booking cab nih. Yana ngan Boss lambat so bile kol cab sume dah fully booked. Diorang mintak kami tuka ke shuttle tapi dah x dapat. Tu pun abis gak. Nak xnak Boss kena drive hehehehe

    One thing yang menarik. Sewaktu National Anthem kedua-dua negara dinyanyikan, started with anthem South Africa. Bile tibe anthem for New Zealand, yang lead menyanyi ialah Peter Chin, Mayor kepada Dunedin sendiri. National Anthem New Zealand dinyanyikan dalam 2 bahasa, Maori & English. Even dalam Maori pun diye menyanyi ngan penuh semangat. Respect giler!

    Best? Memang best giler. Tapi yang x bestnye saye x bley enjoy sangat. Tengok pun separuh hati sebab dalam masa yang sama kena tahan diri dari continuously batuk. Setiap kali batuk jek, rib konpem sakit. Jalan pun macam cacat sebab x bley move tangan kanan melampau-lampau. Even All Blacks kalah tipis (28-30) tapi the game was so great! Berbaloi la bayar mahal-mahal....

    Photobucket
    Yi Tian with her afro wig, me with alien hat & Alexa with her 'I love beer' hat

    Photobucket
    @ our seat -> RAILWAY B

    Photobucket
    Crowd yang tengah menggile mengangkat banner masing-masing dengan harapan wakil dari Phillips akan memilih mereka untuk memenangi Plasma TV 42"

    Photobucket
    All Blacks sedang beraksi

    Photobucket
    Go Blacks!

    p/s: Haka dance performed by All Blacks pun dapat dirakam secara live! Alpyan Tarmimi Segaraga.. tolong la cakap hang jeles :D
    As I Would Have It
    Permalink | 9 comments
    Wednesday, July 23, 2008,5:16 PM
    Suka Duka Bersatu Games 2008
    Ade entry lain yang nak ditulis tapi sebab takde mood nak menulis sangat.. tensen ngan PhD yang semakin meragut kewarasanku ini, maka daripada membiarkan blog ini senyap untuk jangkamasa yang lama jadi lebih baik dihidangkan dengan gambar-gambar sepanjang Bersatu Games dulu..

    28th June 2008
    Hari pertama tiba di Wellington. Bersiar-siar di Botanic Garden & malamnye ke opening ceremony..

    Photobucket Photobucket
    Photobucket Photobucket

    29th June 2008
    Game bermula.. gambar main badminton and netball xde so yang ade budak-budak ni main touch rugby jek..

    Photobucket Photobucket Photobucket


    30th June 2008
    Handball, frisbee, basketball dan juga debat perdana

    Photobucket Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket

    1th July 2008
    Hari malang.... main volleyball & tewas. Malam tu final debate

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket

    2th July 2008
    Takraw dan dinner @ Westpac Stadium

    Photobucket Photobucket

    Photobucket

    Photobucket Photobucket

    3rd July 2008
    Te Papa Museum

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket

    4th July 2008
    Balik ke Christchurch & berjalan ke Antartica Center

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket

    5th July 2008
    Bermain salji dan flying fox

    Photobucket Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket

    6th July 2008
    @ jeti Oamaru before balik ke Dunedin

    Photobucket Photobucket Photobucket

    p/s: kenape tibe-tibe terasa nak makan laksa nih???????? :((
    As I Would Have It
    Permalink | 6 comments