about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Wednesday, December 16, 2009,7:32 AM
    Mamak vs Rainforest
    Sejak dok New Zealand ni, dah lama x makan kat kedai mamak. Kalau dulu rasenya tempat melepak memang kat Maulana. Tengok bola kat Maulana. Pagi-pagi kuar brekfes gi Bismillah. Balik dari main voli or main badminton malam-malam, isi perut kat kedai Mamak. Bak kate Mamak ni memang favorite lah.

    In 2008, Restaurant Rainforest dibuka kat Dunedin. The only Malaysian Cuisine kat situ. Memang konsep ala Mamak. Ada Mamak Mee Goreng, Roti Canai, Thosai, Murtabak dan juga rojak. Sedap! Ngan Kak Liza berdua akan berlunch date kat situ every week. Tak bley miss! Uncle tu pun dah jadi geng.

    Balik kali ni, gi bercuti kat Lumut. Abang ipar belanja kat restoran mamak. Xtau nape dah xde selera nak makan masakan mamak. Masa kat Lumut pun macam tu. Perasaan giler-giler kat kedai mamak dah xde.

    Mungkin sebab dah terbiasa ngan style Rainforest.. ala Mamak tapi konsep restorannya very clean. Environment yang x bising. Tu might be penyebab but until now... memang xtau nape x berminat dah with mamak's food. Hmmm....
    As I Would Have It
    Permalink |