about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Wednesday, November 4, 2009,3:35 PM
    Nihon..
    Ni cite lama tapi x update-update lagi.. x sempat.. few weeks ago pegi ke Jepun untuk release tensen hahahaha release ke pun tensennye? So desu ne...

    Anyway... Nihon aka Japan.. is nothing much different from Malaysia. I expect to experience Japanese culture macam dalam cite Oshin tu or Akantare.. tapi x dapat. What I got was a modern-so-Amerika-jin-like culture hehehe well, what can I say, dunia dah berubah. Owh kenape macam Malaysia (Kuala Lumpur to be exact)? Sebab pemandangannya dengan bangunan-bangunan besar diselang-selikan dengan apartment-apartment.. sistem monorel nye.. exactly the same when I took LRT to go back to Kg. Baru hahaha

    Whatever it is, I enjoyed my short trip to Japan. Thanks to Su N sebab sanggup bersusah-payah dari awal tahun lagi tolong saye sampai berjaya dapat visa ke Jepun... (owh sungguh banyak cekadaknye). Keseluruhannya, I like it even penat giler lari-lari kejar train sume for 3 days in a row + balik lewat malam :P And above all, watashi wa Nihon ryoyi ga totemo suki desu!!!!! ( I really love Japanese food!)

    1st day: Kyoto day trip.

    Hmm pegi Kyoto untuk tengok femes-femes temple kat situ. Met 4 Japanese students yang sangat baik hati bawak kite orang berjalan-jalan di Kinkaku-ji. From there kami berpecah pergi ke To-ji. Then ke Kiyomizu Temple which should be the best tapi alahai... silap timing.. sampai-sampai temple tu dah tutup :D

    Entrance Kinkaku-ji (Golden Pavilion Temple)

    Kat belakang tu ler temple emasnye..

    Pagoda di To-ji.. yang tertinggi di Japan


    2nd day: Universal Studio Japan

    Second day pergi berpoya-poya di Universal Studio Japan. Teringat masa gi Movie World kat Gold Coast dulu. USJ ni lagi sesak dari MW.. queue sket punye panjang.. bayangkan nak main Spidey kena queue lebih dari sejam.. dan yang paling x bestnye.. everything is in Japanese... tak paham mende! (p/s: Superman nye roller coaster kat MW lagi best dari Hollywood Dream ride USJ)

    Macam kat Hollywood kan hahaha tinggal Disneyland je yang lom jejak lagi

    This is the game yang I like the most! 3D ride.. best giler!

    3rd day: Banpaku-Kinen-Koen - Osaka-jo - Namba

    Hari ketiga... berjalan-jalan ke taman bunga femes kat Osaka.. then dari sana berlari ke Osaka-joen untuk tengok Osaka Castle.. Destinasi terakhir gi ke Namba untuk shopping.. huhu mahal-mahal ok kat Jepun.. so beli untuk cukup syarat jek....

    @ Banpaku-Kinen-Koen.. Osaka Expo Park..(nak cepat so malas nk upload gamba yang lain..)

    Osaka-jo aka Osaka Castle yang dah dijadikan muzium

    Favorite food:

    As I said... i really love Japanese food. I love sushi.. memang antara cite-cite sampai kat Jepun nanti nak try sushi made in Japan!

    Ni dango.. dibuat dari tepung bersa.. sedap!

    Ni ler impian... nak try sushi... walau mahal bangat.. tapi berbaloi.. super duper sedap!


    Tempura! I like! Paling kerap makan sepanjang-panjang kat Jepun ni hehehe

    Alkisahnye.. sebaik saja balik dari Jepun.... I was totally broke hahahahahaha.
    ADIEU!
    As I Would Have It
    Permalink | 5 comments