about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Wednesday, December 16, 2009,7:32 AM
    Mamak vs Rainforest
    Sejak dok New Zealand ni, dah lama x makan kat kedai mamak. Kalau dulu rasenya tempat melepak memang kat Maulana. Tengok bola kat Maulana. Pagi-pagi kuar brekfes gi Bismillah. Balik dari main voli or main badminton malam-malam, isi perut kat kedai Mamak. Bak kate Mamak ni memang favorite lah.

    In 2008, Restaurant Rainforest dibuka kat Dunedin. The only Malaysian Cuisine kat situ. Memang konsep ala Mamak. Ada Mamak Mee Goreng, Roti Canai, Thosai, Murtabak dan juga rojak. Sedap! Ngan Kak Liza berdua akan berlunch date kat situ every week. Tak bley miss! Uncle tu pun dah jadi geng.

    Balik kali ni, gi bercuti kat Lumut. Abang ipar belanja kat restoran mamak. Xtau nape dah xde selera nak makan masakan mamak. Masa kat Lumut pun macam tu. Perasaan giler-giler kat kedai mamak dah xde.

    Mungkin sebab dah terbiasa ngan style Rainforest.. ala Mamak tapi konsep restorannya very clean. Environment yang x bising. Tu might be penyebab but until now... memang xtau nape x berminat dah with mamak's food. Hmmm....
    As I Would Have It
    Permalink | 13 comments
    Sunday, December 6, 2009,5:52 PM
    Menghilangkan Tensi
    Lately memang sangat tensen. Tak dapat dinafikan. Sebab tu dalam pala asik terpk nak berjalan sana sini jek. Nak ilangkan stress. Tu antara sebab terbeli tiket balik Malaysia. Masa beli tu memang tengah tensen tahap gaban.

    Yang terbaru, sebagai pelepas tensen, I wrote two lyrics and gave it to Poku, student medic kat sini yang rajin wat lagu. Asalnya masa wat open house raya ari tu lah. Ntah macam mane boleh terajak Poku duet. Jadi betul. Tapi sempat rakam satu lagu je lah. Lagi satu tu x sempat sebab sibuk dok berjalan, n siapkan keje b4 balik ni.

    Anyway, ni lirik lagu:

    Hanya Kisah Semalam

    Terkenang saat tertawa bersama

    Berkongsi duka dan lara

    Tiada rahsia antara kita

    Kerana teguhnya persahabatan yang terjalin

    Dikala kesedihan menyelubungimu

    Akanku gamit keceriaan

    Apabila kesukaran menghantuiku

    Hadirmu menghilangkan resah

    Namun sahabat

    Semua itu hanya kisah semalam

    Yang tidak mungkin lagi berulang


    Kerana keakraban yang begitu erat

    Kau dan aku menjadi alpa

    Tidak lagi saling menghormati

    Kepercayaan berterusan pudar

    Kejujuran mula diragui

    Puasku mengimbau segala kesilapan

    Mencari punca terjadinya semua ini

    Kerana mengikut kata hati

    Persahabatan ini harus dilukai

    Andai dapat diputar waktu

    Akan ku bina kembali keakraban ini

    Tanpa perlu menyakiti

    Tanpa perlu disakiti


    Untuk dengar... klik di sini..

    Kalau nak dengar lagu-lagu ciptaan Poku yang lain, bley klik kat Tengku Azran nye link kat bawah list bloggers yang lain tu..

    Okes... ciow!

    As I Would Have It
    Permalink | 5 comments