about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Monday, September 8, 2008,10:32 AM
    Me & Being Unregistered Nurse
    Weekend ari tu berpoya-poya jek. Lepas presentation la katekan. Malas nak pk pasal keje. Penat seminggu tu x ilang lagi. Untuk melengkapkan kepoya-poyaan, malam tu tido lambat (kul 1am) sebab hook ngan Zuma hehehe susah giler nak lepas stage 12 ni.

    Ntah nape dekat kul 4 am terjaga ngan sendiri. Tak bley nak tido balik. Macam tau-tau jek saye dah jage, few minutes pastu dapat mesej dari MM, bagi tau diye sakit teruk. Mintak tolong saye antakan ke Student Health. Saye cakap dalam kul 9++ - 10 am sebab x konfiden diri sendiri bley bangun awal. Tido lambat sangat le katekan.

    Lepas tu terus tak bley tido. Sampai la sahur & Subuh. Cube-cube untuk tido pastu. Then MM text lagi. Mintak tolong antakan ubat batuk before gi Student Health nanti. Sakit sangat katenya. Ok lah. Ended up kul 7 am baru dapat tido. Tapi kul 7.30 am dah terjaga balik dapat text dari Imran lak. Mintak datang ASAP. MM kritikal katenye.

    Ntah macam mane saye tertido balik :D tapi skejap je la. 8.30 am dah bangun. Baru nak mandi skali dapat lagi text dari MM. Dah tak tahan sangat. Ape lagi. Rushing giler pagi tu. Mintak Yi Tian tolong idupkan kete while saye bersiap.

    Sampai-sampai jek tengok bukan sorang, rupenya kena bawak 3 orang gi Student Health. Faried (memang dah demam b4 tu) dan Amad (yang asal demam. Diye bawak virus la ni kui kui). Condition both of them xde la teruk sangat so cepat la jumpa doktor dan setel. Tapi MM memang teruk. Temperature naik & before dapat jumpa doktor, nurse suh diye baring dulu rehat. Kunun for half an hour tapi rasenye more than 2 hours.

    Anta Faried & Amad balik dulu. Pastu MM text bagi tau appointment ngan doktor kul 12.15. Hmm ade miting ngan sv kul 2. Campur tolak sempat nak gi tapi rushing giler sebab MM mintak tolong anta gi ofis tempat diye keje lagi untuk bagi kunci sebab diye tak larat nak keje. + saya pun dah pancit giler sebab x cukup tido. At last text Geoff bagi tau mintak postpone miting. Nasib baik Geoff ok.

    Dah setel sume, memang tak larat. MM dok umah Faried. Ngan rasminya umah tu jadi umah kuarantin. Saye memang tak larat dah so lepak kat situ jek sampai buke. Lagipun umah Faried depan masjid so senang la sket nak gi nanti. Akibat kepenatan yang teramat, baru rakaat pertama Tarawikh dah tersengguk-sengguk. Huhu x pernah lagi kat sini terlelap sesaat waktu solat.

    Skang ni agak risau. Smalam seharian terdedah ngan virus dan bakteria nih. Harap-harap tak berjangkit lah. Dah serik sakit more than a month dulu. Cukup-cukup la tu. Skang ni pun dalam stand by mode jek if ade sape-sape lagi yang sakit nak kena anta. Faizal dah rase-rase nak demam. Hopefully tak ler.

    p/s: Erk.. nasib baik tak pilih Doktor as kerjaya. Macam mane la diye orang bley on call jek slalu hmmm.....
    As I Would Have It
    Permalink |