about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Wednesday, October 24, 2007,4:21 AM
    Evolution
    Esok malam dah nak berangkat ke New Zealand. Siapa sangka, selepas 25 tahun barulah impian nak belajar kat oversea tercapai. First time nak gi US dulu tak jadi sebab gawat. Master nak buat kat Tasmania pun tak kesampaian sebab dan dapat loan untuk buat kat UPM. La ni untuk PhD... yang penutup untuk segala pengajian.... impian hampir tercapai.. :)

    Mengimbas kembali sejarah 29 tahun yang lepas.. I was born in Hospital Taiping. Masa tu abah keje kat Selama Perak. Umur 5 tahun then pindah Tapah. Yang menjadi tempat tinggal tetap sekarang. Baru ni balik ke Selama, but I have no memories at all. Ye la.. kecik lagi masa dok kat situ.

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Baby me..

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Tak ingat umur berapa tapi still @ Selama

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    I was 6 @ Jakarta. Ikut mak n abah gi jalan. Nasib baik demam masa tu. Kalau tak, kena tinggal umah makcik lagi la seperti yang sebelum-sebelumnya...

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Our beloved house. Mula dibina pada tahun 1985...dan kekal sehingga kini..

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    @ Sunway Lagoon. I was 18. Masa ni baru-baru masuk PPP. Gi Sunway Lagoon dok main air jek sampai basah lenjun. Balik naik teksi pakai baju yang sama. Naya jek teksi basah sebab tak bawak baju spare hehehe

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Ni masa kat Unitele, Melaka selepas tak dapat fly dan dicampak ke sana :( Baru balik dari cuti Raya, so still in mood, sebab tu melaram pakai baju raya. Kami menyewa dekat Bukit Beruang. Skang ni Bukit Beruang dah glemer pasal kes ternakan dot dot dot.. huhu nasib baik dah lama blah dari situ..

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Bercamping di Lata Kinjang. Masa ni dah berpindah ke MMU Cyberjaya. I was 21.

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Family portrait. Taken during last raya.
    Berdiri kiri dari belakang:
    Azfar (my lil bro - skang kat Kuantan... memang tak anta ke airport sok nih) , Abg Raof (bro-in-law), Kak Ida (Raof's wife), Abg Je (illustrator for my books, and soon to publish his own novel), Abg Ramzee (another bro-in-law, aka Jaei Johannaz, penyanyi bagi kumpulan Silkhannaz - kenape? tak percaya?) Kak Na (my eldest sis) and me!
    Duduk dari kiri:
    Abah with Nadira (anak Kak Ida) on his lap, Damia (anak Kak Na) and Mak.
    Duduk kat depan sekali dari kiri:
    Darwish (anak sulung Kak Na) and Nabila (anak sulung Kak Ida).
    Not in the pic: Baby Zaid (anak Kak Ida.) He was sleeping. Ouch! Ruginya!
    As I Would Have It
    Permalink |