about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Monday, October 15, 2007,3:29 AM
    I'm Gonna Miss My Tutor Friends.................
    I was first appointed as a tutor on June 2003. Masa tu, tutor pertama yang saya kenal ialah Lan, sebab kami ditempatkan di bilik yang sama. Lan ni sangat pendiam orangnye, but a good friend. Rajin tolong. Kalau ada pape bley cite ngan Lan sebab he's a good listener.

    Then kenal ngan Erzam, juga satu bilik yang sama. In fact, Erzam ngan saya gi interview yang sama. Alhamdulillah dapat. La ni Erzam kat UK. Kemudian, Kak Gee lak masuk bilik tu. Kak Gee best! Dah ade 3 anak tapi perangai tak macam mak orang. Ngan kak Gee pun bley cite macam-macam sebab kak Gee slalu bagi nasihat yang bernas. Waktu tu, bilik tu dah cukup 4 orang.

    Bile Erzam keluar gi sambung blaja, Is lak masuk. Memula kite orang risau gak, takut-takut Is tak sekepala. Almaklum lah kami dalam bilik tu bising bangat. Pasang lagu kuat-kuat. Bersembang suke ati. Nasib baik Is sekepala. Is pun macam kak Gee. Bley cite macam-macam ngan diye coz he's a good fren.

    Dah lama tu, rezeki kak Gee. Dapat title Dr, appointed as lecturer, tukar bilik. Sedey.... tapi still dalam floor yang sama. Kire bley lawat lagi lah. Kak Gee kuar, Sal masuk ganti. Masa mula-mula masuk dulu, kenal Sal macam tu aje. Tapi bile dah jadi rumet ni, makin rapat. Banyak wat mende-mende kebudayaan ngan Sal, especially bab-bab yang berkaitan ngan menyanyi and menari. Ahaks! Masuk pertandingan lagu patriotik, masuk pertandingan lagu-lagu P.Ramlee, menari untuk perarakan kemerdekaan UPM. Tapi untuk pertandingan lagu patriotik tahun ni agak terkilan sebab kami dah plan nak masuk wat ala GangStarz.. tapi sebab sume sibuk.. so tak sempat lah nak prektis sob..sob..

    Dua orang lagi tutor yang rajin involve with that kind of stuff were Noris and Et. Mereka berdua pun sebilik. Noris, dalam satu jabatan yang sama ngan saya, so kami banyak share suke duke yang sama ;) bile ade training menari or menyanyi, Noris memang sporting! Ngan Et pun macam tu gaks. Bley wat mende-mende ngarut. Ngan Etlah gi masuk larian 10km, gi sukan wanita, paling best.. Et pandai main gitar. So bile dah lewat petang or weekend, lepak kat bilik Et where she would play the guitar and I would 'yodel' :D

    Mas... geng main volleyball paling utama! Ngan Mas pun bley share macam-macam cite. Hubby Mas sangat sporting especially dalam hal main volleyball ni. How lucky she is! Ina, dulu rumet Mas tapi la ni kat UK. Very hardworking, bersemangat setiap kali buat kerja. I wish I have her spirit. And yea know what? Ina rupa-rupanye my junior masa kat sekolah rendah di Tapah dulu. What a small world. Azri, ditukarkan dari UPM Bintulu ke sini. Terer main bola sepak. Nyanyi pun sore sedap. Kecik jek orangnye tapi pemikiran kadang-kadang sangat matured. Pian... hmm actually Pian ngan Et were my seniors @ PPP dulu. Pian gile-gile orangnya. Suke ati je kalau nak mengutuk dalam miting. Gile cari duit mamat ni and gile nak kuruskan badan tapi masuk bab makan, tak kurang jugak hehe.

    Farid and Sazly, juga rumet. Sazly, hubby kepada Sal. Skang ni both of them dah berangkat ke Sydney wat PhD. Farid, kawan baik diorang. Diye ni pun rajin jugak menolong orang. Tengah tunggu tempat untuk PhD. Wish him all the best. KA, my junior @ MMU. Very genius. Tahun depan bakal ke Sydney jugak untuk PhD. Jumpa Sal ngan Sazly lah kat sana. Dan ehem.. KA bakal melangsungkan perkahwinan tahun depan. Oh.. Farid pun tak lama lagi jugak. Alahai.. tak merasa lah makan nasik minyak korang. Tahniah la ye. Koh.... a good friend and very sporting. Muke diye sebijik macam Hiro Nakamura dalam Heroes. Tapi Koh ensem lagi lah ;) Izuan lak.. walaupun baru jek ngan diye.. tapi bley ngam satu kepala. Best! My legacy untuk diye ialah air buah dekat chop n steak! heheheh..

    Dian.... fate brought us to be close friends. Tak sangka I will get this close to Dian, compared to masa awal-awal diye masuk. Dulu-dulu I received cite lain about her, and she heard things about me as well. Tapi Tuhan tu Maha Kaya kan. Kebenaran terkeluar jugak. And I'm glad it happened sebab now I have a great friend as Dian. We went thru' so much together, and she deserves to have a happy life.

    Last but not least, Nabil.. my partner in crime... my best buddy.. and best buddy he'll remain. Sama-sama menulis ngan Nabil. Selalu cite problem ngan Nabil. Slalu gaduh ngan Nabil. Tapi sebab gaduh slalu tu lah wat saya appreciate Nabil more. Seorang lelaki yang sangat penyabar, tapi lately.. ngan diye ni don't play-play aaa.. manyak garang woo dibuatnya dek Bree. Whatever it is... Nabil.. you're still the best! Sebab tu letak Nabil kat bawah skali.. save the best for last ;)

    Guys! I'm gonna miss you all!
    As I Would Have It
    Permalink |