about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Thursday, May 31, 2007,8:28 PM
    No Salesman/woman Allowed!
    Last Tuesday, Noris, Et and I went to the Admin Building. Sampai sana semua buat hal masing-masinglah. Et pergi Pendaftar, Noris cucuk duit kat bank, dan saya pergi apply sticker motor untuk Coach kat kaunter Keselematan. Dah setel everything, me and Noris pun duduk la lepak-lepak sementara tunggu Et.

    Suddenly adalah this one woman, kakak apa entah namanya, approached kita orang. Dia tanya macam mana nak pergi ke FSKTM. Kebetulan memang fakulti kita orang, so bagilah direction kat dia. Kakak ni pun ceritalah dia nak buat PhD semua, bawah Dr. MO, etc. Then dia tanya nama. As usual, when people ask my name, I would simply said 'Lin'. However, dengan kakak ni, dia nak tahu nama penuh. I was kinda shocked jugak ler. Apsal nak tahu nama penuh? Again I said, just Lin. But she insisted to know. Fine, I told her. To me it just a name.

    Esoknya pukul 3++ dia datang bilik. Mukadimahnya, dia cakaplah dah jumpa officer incharged for Post Graduate ni, tak dapat jumpa Dr. MO, nak hold dulu buat PhD, etc. Tu takpe lagi. Tup tap tiba-tiba keluar alasan dia nak hold sebab buat bisnes. Dan bermulalah episod tensen bila dia start promote bisnes dia.

    Adus! Geram jugak rasanya. Dah le tengah menulis nak siapkan novel remaja dewasa waktu tu, dia pula dok cerita pasal bisnes. Saya paling tak berkenan orang datang bilik, lepas tu dok promote-promote bisnes yang saya memang sah-sah tak minat. Style kita orang kat sini, kalau ada salesman datang je, memang cepat-cepat lari.

    Bukan taknak tolong, tapi terkilan jugak. Baru kenal dia, berkenalan hari yang sebelumnya, tak sangka pulak dia ada agenda lain. Minta nama penuh semata-mata nak promote bisnes. Dah tu, pushy jugak la suh datang wat facial and sauna kat tempat dia. Alahai kak, kena lah faham. Setengah orang dah ada facial tetap, tak boleh lah suruh-suruh datang dengan alasan facialnya lagi murah.

    Entahlah, itu mungkin cara untuk dapatkan customer. Tapi saya tak suka orang yang berpura-pura berkenalan, rupanya agenda sebenar nak cari customer jek. Lebih baik datang as saleswoman betul dan promote bisnes. At least memang tahu tujuannya sah-sah untuk promote. Tak ada lah sakit hati.

    p/s: Berniaga cara berhemah...
    As I Would Have It
    Permalink |