about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Tuesday, January 29, 2008,2:40 AM
    Cat Stevens : Behind The Music
    Baru saje lepas menonton Prime Rocks kat TV1 New Zealand. Slot kali ini memaparkan mengenai Cat Stevens aka Yusuf Islam sepanjang satu jam setengah. Teringat masa raya haji 2006, dokumentari mengenai Yusuf Islam disiarkan. Entah kenapa tapi setiap kali cite pasal diye kuar, saye mesti akan cube sedaya upaya untuk menonton. Album-album diye pun, hampir separuh saye ade :D

    Saye sangat-sangat respect dengan Yusuf Islam. Dilahirkan sebagai Kristian tetapi kini mengabdikan diri pada Islam. Kadang-kadang rasa malu ngan diri sendiri. Dilahirkan sebagai Muslim tapi selalu take things for granted.

    Anyway, bukan nak cite sangat pasal diye. Rasenye sume dah tau journey Yusuf Islam. Cume terkejut sebab dokumentari seperti ini ditayangkan di tv New Zealand. Ramai westerns ni very skeptikal pasal Islam kan. So bile national tv untuk sebuah negara barat menyiarkan kisah seorang artis yang memeluk Islam dan kemudian memaparkan segala effortnye membantu orang-orang Islam, saye jadi kagum jugak.

    Somehow rase bertuah kerana berpeluang hidup di New Zealand. Sebuah negara yang begitu menghormati orang lain. Sepanjang saye kat sini, tak pernah lagi saye dicemuh kerana menjadi seorang Muslim. Senang aje nak practice Islam kat sini. Walaupun ade dengar-dengar terdapat diskriminasi dekat Christchurch, tapi rate-rate Kiwi memang sangat baik.

    Even dekat Dunedin ni, masjid akan buat hari terbuka Islam setiap tahun, bagi orang-orang bukan Islam untuk datang ke masjid, amik risalah tentang Islam, dan melihat sendiri keindahan Islam. Dari kate kawan-kawan yang pernah pergi, sambutan dari non-Muslim memang menggalakkan. Ramai yang menghadirkan diri pada hari tersebut. Tengok hari terbuka untuk tahun ni plak macam mane. Harap-harap suasana harmoni macam ni berkekalan lah. Amin.

    p/s: Dalam dokumentari tadi, tunjuk Yusuf Islam mengaji. Masya-Allah... sedapnye!
    As I Would Have It
    Permalink |