about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Monday, January 14, 2008,2:23 AM
    Lamb Chop
    Sape kate saye x boleh masak? Hidup di Dunedin ni telah membuktikan segala-galanya. I'm kinda good cook hahahaha puji diri sendiri. Biler lagi kan :D Memula datang dulu berlagak giler xmoh masak. Kunun content giler makan mende simple-simple. Buah ler, maggie, makan carrot jek, and beli fish burger/fingers. Tapi dah perut Melayu kan. Nak jugak nasik. Dulu rajin gi beli makan kat luar. Tapi bile menyaksikan sendiri duit luak macam air bah... huhu memang kena tuka lifestyle kat sini...

    So bermula dengan masak pasta salad, slowly masak nasik goreng tanpa gune perencah, masak ayam paprik, ayam sos tiram, ayam merah, buat egg mayo, gulai lemak nenas, bubur jagung, kuih sagu, dan yang terbaru... lamb chop! Haha jangan tak percaya. Dari mashed potatoes sampai le ke gravy nye.. sume hand made gitu.. cume flakes untuk mashed potatoes tu beli instant hehehe Inilah hasilnye....... yummy!


    Photobucket

    Well, Sue-n dah sampai ke Osaka. Ari tu tengok flight low-cost Jetstar dari Sydney ke Osaka dalam AUS$700++. Hmm macam best jek. Memang plan nak gi Jepun lawat Sue-n. Tambahan lagi memang ade low-cost airline dari Sydney. Dulu-dulu plan nak gi Sydney then balik Mesia. Tapi rase macam nak tuka plan. Gi Sydney-Osaka. Balik Mesia xde transit mane-mane. Macam best jek plan kan? Duit nak gi Sydney cukup. If nak terus ke Osaka pun cukup tapi cukup-cukup makan jek. Huh! Kena bajet betul-betul sebab yang penting nak balik Mesia raye nanti. Hopefully dapat le jadi kenyataan!

    Oh.. lagi satu bite best. Minggu ni, kapel yang saye paling tak suke dalam Amazing Race s12, Jen & Nat dah terkeluar. Rasenye most people x suke depa ni. Ujung minggu ni finale dan tanpa diorang, sape-sape yang memang pun x kisah. My bet on TK & Rachel, tapi tak kire sape yang bawak balik sejuta tu, I'm still happy. Woo-hoo!
    As I Would Have It
    Permalink |