about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Tuesday, January 22, 2008,3:01 AM
    Again and Again..
    Setelah Qt berjaya dicompiled, timbul satu lagi problem. Xtau macam mane nak create .pro file.. sekaligus x bley run Qt.. Ditakdirkan pula hari Selasa tu hujan dari pagi sampai petang. Tensen? Jangan cakap. Selepas berfikir 4-5-6 kali, at last dalam kul 3 tu tekad gaks.. redah hujan renyai-renyai gi ke lab untuk dapatkan bantuan. Sampai kat lab, Mike ngan Damon x datang lagi. Adus!! Tapi sebab sabar dan yakin yang Mike pasti akan muncul jugak, sejam lepas tu doa dimakbulkan. Xtau la Qt ni memang problem ngan Windows or what, somehow memang .pro file tu x bley dicreate. Tapi dengan kegeniusan Mike, using a cheated way, akhirnya Qt boleh di run. Dan juga my first progam in Qt juga berjaya dibuat. Even x buat from scratch, stil menggunakan approach cut, paste and edit, tapi bangga gak hahaha

    Balik petang tu, wat Sushi ngan Yi Tian. Wow, satu lagi accomplishment! Sushi tuna & vege. Tak pasal-pasal jek skang dah suke memasak. Adik, ape lagi, jadi la chef.. Jom bukak restoran! :D

    Photobucket

    Semalam gi dinner kat flat baru Karen & Scott. Kire macam house warming lah. Petang tu gi main voli dulu ngan Yi Tian. Nasib baik minah tu pun suke main voli, so masuk ni dah 2 kali kami gi main voli berdua jek... training digging and set.. cool... Back to Karen's house warming, lepas abis dinner, kami (saye, Scott, Yi Tian, Karen, Eni, Alistair & Virenda) main bola angin ala-ala voli kat tengah-tengah living room tu. Scott siap pasang net yang dibuat dari flags lagi hahaha Tak puas ati main kat dalam umah, kite orang kuar ke backyard, sambung main kat situ. Ngarut betul, but it was so much fun! Unfortunately, xde gambar...

    Hari ni lak wat demo Watching Window yang pertama untuk budak-budak sekolah sebagai aktiviti sains diorang. Geoff suh saye in charge... task pertama as apprentice kepada Damon, and Damon bertindak sebagai sv. Being typical me... first time.. mesti ade yang x jadi hahahaha Tapi bagus lah.. boleh belajar dari mistake.

    Oh yeah, pasal Ronaldo Lapuz, yang pegi audition untuk AI7 last week yang giler obses ngan Simon tu, lagu ciptaan diye dah jadi famous, as predicted by Simon. Kat youtube jek bape ramai dah meremixkan lagu tu. Gitar version pun ade...






    Another remix version

    Hmmm xtau lah.. but the song keeps on sticking in my head... x bley nak buang dah. Mak aii.. tolong :D
    As I Would Have It
    Permalink |