about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Wednesday, January 16, 2008,6:42 PM
    Qt Oh Qt....
    Photobucket

    Qt.... sebuah lagi library yang begitu popular untuk create GUI application. Boleh juga digunakan untuk open a window menggantikan GLUT.. yang dikhabarkan lagi bagus.

    Hai... saya cube untuk menggunakan Qt.. tapi........ amik 2 hari sebelum berjaya meng-installkan Qt.. hanya semata-mata sebab silap download file Mingw yang x compatible dengan version Qt tersebut.. dan masuk hari ni dah 2 hari gagal untuk membuatkan Qt usable.. sebab in order nak guna Qt kena masuk masuk command prompt, then configure, make...bla bla bla.. dah cuba folo step dalam tutorial tapi x bley nak make sebab command tu not recognizable..

    Adakah Qt tidak semudah yang digembar-gemburkan.. atau saye ni sebenarnye yang tak reti? Entahler.. give up pun dah ade.... Damon yang guna Qt ni pun masa tolong install terkejut bile it required Mingw file (yang diperlukan oleh Windows. Mengada-ada x? huh!) .. diye x pernah encounter that thing before.. Adakah itu satu petanda yang tak baik?

    Ari ni x gi lab sebab ujan.. tadi try call lab.. mencari labmates yang mungkin boleh tolong figure out the problem.. tapi sorang pun x jawab.. macam x percaye jek xde sape kat lab... one more try until end of the day.. x bley gak.. babai Qt.. back to GLUT!

    Arghhhh! I'm soooooooooo NOT in mood today!

    Update::: --> berjaya call Mike.. diye sendiri mengakui it was a little bit "funny" when it comes to installing Qt with Windows.. and diye pun x reti sangat nak setelkan problem.. the only person yang diye tahu berjaya buat Qt works well with Windows is Phil... tapi mamat tu plak xde kat lab ari ni.. Phil..... where are youuuuuuuuuu?
    As I Would Have It
    Permalink |