about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Monday, December 22, 2008,8:47 PM
    Ozi Trip - Adelaide
    Perjalanan ke Adelaide, walau pun memakan amsa 10 jam, tak terasa sangat. Bukan sebab pemandangan yang cantek (itu tidak benar sama sekali hehe) tetapi kerana train nye best! Seat besar.. very comfortable mengalahkan kapal terbang. Dalam train ade cafe so xde lah kelaparan..

    Photobucket Photobucket
    Azri, train ke Florence best tak?

    Sampai jek Adelaide, agak terkejut la jugak. Sebab before this dah ke bandar-bandar besar kan.. skali sampai Adelaide.. kecik jek.. tapi sebenarnye kecik Dunedin lagi ;) Train station diye pun.. jauh kat ceruk mane.. bukan dekat town huhu.. Nasib baik cousin MM datang amik.. so kat Adelaide tu kami menumpang kat umah cousin MM lah..

    Photobucket
    Ni ler rupe stesen keretapi nye..

    Esoknye, berbekalkan suggestion dari Azrul, kami ke Rundle Mall. Jalan-jalan amik gambar. Then berjalan tengok city jap sampai ke Central Market, then patah balik ke Rundle Mall since dah janji ngan kak Imah (cuz MM) untuk lunch di K-Noodle (tempat feveret Azrul). Skali lagi ikut suggestion Azrul, amik mee mamak.. err memang terbaik lah..

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket
    Gambar-gambar permintaan Azrul ;)

    Lepas lunch pergi solat kat University of Adelaide.. lepas tu round uni tangkap gambar dan juga mencari Department Computer Science. Ni walaupun Azrul tak suruh, saje jek nak pi cari.. kasi tambah memori hehehe.. dah puas round uni, kami ke Botanical Gardennye plak.. abiskan masa kat situ sampai Kak Imah setel wat keje diye.. Then balik. Malam tu kunun nak gi crabbing tapi x jadi la plak sebab orang yang selalu gi crabbing tu ade hal la plak..

    Photobucket Photobucket Photobucket
    Lagi untuk Azrul.. amacam.. ade gumbira? ;)

    Esoknya, Kak Imah sefamili bawak kami berjalan-jalan ke Victor Harbor. Cantek! Udara sana sejuk macam kat New Zealand. Akhirnya rase jugak menggigil kat Ozi nih hehehe Berjalan-jalan kat sana, naik horse tram.. dan lunch ala-ala piknik di situ. Otw balik kami ke Harbour Town. But usual, saye yang bukan kaki shopping ni memang x beli pape lah.

    Photobucket Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket
    @ Victor Harbor. Otw tu siap jumpa alcapas lagi..

    Esok pagi, MM tunjuk bakat diye wat roti canai. Sedaplah tapi kureng umph macam yang diye slalu buat. Terlebih marjerin gamaknye. Untuk lunch Kak Imah masak nasik ayam. Siap bekalkan lagi sebab kul 3 tu dah nak bergerak ke Perth.

    Photobucket
    With Kak Imah's family (Abg Nazrey - hubby & Wawa - anaknye)

    Kat Adelaide ni tak banyak sangat ronda-rondanya. Since bandarnya kecik. Tapi buildings kat University of Adelaide memang cantek giler. No wonder Azrul jatuh chenta sama Adelaide hehe

    Photobucket Photobucket
    @ Botanic Garden

    Photobucket Photobucket
    Somewhere dalam city

    Next.. Perth.. bandar terakhir untuk percutian..
    As I Would Have It
    Permalink |