about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Tuesday, November 4, 2008,10:43 PM
    Finally...
    Berakhir jua penantian. Tengah hari tadi, dapat emel dari Mike. Annual review saye will be held tomorrow, kul 3pm. Geoff and Janet pun dah setuju. Berdebar? Agak ler. Even though it's nothing too damn serious, more towards formality, but still...

    Progress research? Hmm secara tibe-tibe, nak dekat-dekat balik ni, I'm progressing well. Target for the next 4 months ialah untuk melengkapkan first phase of my toy world. 2 lagi steps yang tinggal, which are dragging the object with mouse, dan juga collission detection. Skang dah berjaya drag objects yang diklik, cuma object tu tak bergerak exactly mengikut mouse cursor. To make it work requires heaps and heaps of maths calculation huhu scary! Dah berjaya baru implement collision detection. Tapi yang ni Geoff kate xyah wat dari scratch. Bley gune orang lain nye coding. Fuh lega!

    Hari ni cuaca kat Dunedin agak melampau sejuk. Summer sejuk macam winter??? Huh! Ikut forecast, untuk 2 hari ni akan turun hail TAPI hari ni hail + snow! Tengok Mt Cargill dari tingkap, bley nampak putih-putih kat puncak. Hmm tapi last 2 weeks pun snow heavy kat Waitati, kuar sket jek dari Dunedin.

    Aiseh, starting from next year dah tak dapat tengok pemandangan best dari bilik. No more Pakiwatara. Tahun depan flatting, dapat bilik bawah yang ade sliding door ke backyard. Tu je lah pemandangan. Xde gunung ganang yang best.. tak dapat nak tengok awan-awan yang pelik... :(

    Oh yeah, b4 terlupe. Tahniah kepada Presiden Barrack Obama kerana berjaya menjadi Presiden kulit hitam yang pertama di US (walau pun tau diye xkan baca blog ni, nak wish jugak :P). Harap-harap diye tak menimbulkan kekacauan kat dunia ni macam yang dibuat oleh Si Semak tuh. Kayla sonok giler Obama menang. First time she proud to be known as American ;)

    Anyway, kat bawah ni ade few photos yang di snap oleh Frank waktu kite orang gi star gazing. -:Memenuhi permintaan mat Nabil:- tapi gamba jari Geoff tak di amik lah. Diye takut Geoff rase offended heheh..

    Photobucket
    Yang sangat terang tu ialah bulan. Macam mane Cresent moon bley jadi macam full moon?
    Sebabnya Frank gune slow shutter? 15 secs kot. Bulan dan planet tu plak bergerak dengan
    cepat so each time camera tu snap, kedudukan bulan dan planet-planet dah berubah.
    Interesting eh?

    Photobucket
    Yang kat bawah bulan tu with label is Venus, yang atas, juga with label ialah Jupiter.
    Kalau dengan mata kasar nampak dengan sungguh-sungguh jelas skali.

    Photobucket
    Yang ni plak antara gugusan-gusan bintang yang diambil. Garisan-garisan yang saya lukis
    perpendicular to each other tu ialah untuk menunjukkan buruj pari (Southern Cross)
    yang bley dilihat dari atas Flagstaff.

    p/s: There's one more wish that I love to fulfill before going back on 17 November. Something that I've been longing since awal tahun dulu. Whether the wish is granted, we'll see.
    As I Would Have It
    Permalink |