about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Wednesday, December 17, 2008,11:35 PM
    Ozi Trip -Melbourne
    Perjalanan ke Melbourne mengambil masa selama 12 jam. Naik bas dengan seat kecik standard biasa jek. pemandangan amatlah tidak saujana mata memandang. Nasib baik tandas bas very ok.

    Stop yang pertama, kite orang benti 4 lunch. Hmm tempat bas tu benti betul-betul kat tengah gurun yang ada kedai kat situ jek. Sekelilingnya memang xde pape. Benti untuk 35 minutes. Makan dengan begitu rushing skali then solat. Panas ngan lalat yang paham base memang tak menyeronokkan. The next stop, benti untuk tangkap gamba jek. Tak larat dah nak makan-makan. Tak menarik pun.

    Photobucket
    Melbourne Southern Cross Station

    Sampai kat Melbourne dah pukul 10++ pm. Aisyah, member MM datang jemput kite orang & anta ke Malaysian Hall. Kat sana yang bukak pintu was Ustaz Arab saya masa kat PPP dulu, Ustaz Nasaruddin. Last time jumpa kat BTN. Ustaz datang ke Melbourne untuk conference.

    With Ustaz Nasaruddin

    Esoknya, Badrul, aka Bad yang juga member pada MM datang jemput kite orang untuk bawak bersiar-siar ke city dan jugak ke Victoria Market yang kunun femes itu (best lagi Paddy's). Hmmm cube tengok gamba di bawah ni dan teka Bad adik sape??



    Mesti korang x bley agak or salah teka kan. xpe-xpe.. kasi clue lagi. Nama penuh diye Badrul Hisyam KASMIRAN. Ring any bell? Ya betul... adik KA! Hahaha keciknye dunia ni. Memang tak bley tahan lawak masa tu trus txt Sal & Kak Raja Azlina untuk bagi tau hehehe

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket
    With Aisyah & Bad kat University of Melbourne

    Photobucket Photobucket
    @ umah Kak Ina main UNO

    Bad sangat best dan loyar buruk. Nampaknya KA kena banyak menuntut dari adik diye nih :D Malam tu kami dinner kat umah Kak Raja Azlina which is quite close to umah Bad. Pekena nasik lemak Kak Ina masak. Sedap! Pas makan main UNO seorund. First time main. Tu pun kena paksa.. dan kalah kena buli ngan orang-orang Melbourne nih :P

    Esoknye, skali lagi Bad bawak kite orang jalan-jalan. Kali ni kawan-kawan Bad, Ikram & Ija ikut sklai. Kite orang jalan-jalan kat taman. Lepas lunch di Estellar (Es Nangka diye mengancam jugak), Ija pergi jumpa kawan diye. Kite orang plak ke Harbour Town. Later that afternoon, kite orang pekena Krispy Kreme yang digembar-gemburkan sangat sedap itu. Hmm memang sedap pun.

    @Botanical Garden

    Perjalanan malam tu diakhiri dengan menaiki Uereka Skydeck setinggi 88 tingkat di mana seluruh Melbourne dapat dilihat. Then baya another AUD10 untuk amsuk ke dalam cube yang akan menolak kite orang keluar dari bangunan. Kiub tersebut dibuat dari kaca jadi biler tunduk ke bawah, dapat la tengok segala ape yang ade kat bawah. Hehe scary tapi best. As usual sebelum masuk dalam cube tu terpaksa dengar dulu MM yang bising kecuakan.. hai.. kate macho.. macam mane nih?

    Photobucket

    Photobucket

    Malam tu, lepas turun dari Uereka Skydeck, saya plak emo ngan MM. Ye lah, dah lewat, pastu malam tu lagi banyak berlari dari berjalan sampai kaki melecet (sebab pakai kasut baru hihi). Kul 11pm baru balik Malaysian Hall. Penat beb. Sok dah le nak naik train seawal jam 8 untuk ke Adelaide.. another 10 hour journey.. hmmmmmm...

    Next... menunaikan hasrat Azrul di Adelaide ;)

    p/s: Bad, tangkap gamba KA kawen banyak2.. nk tengok ;)



    As I Would Have It
    Permalink |