about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Monday, December 22, 2008,8:47 PM
    Ozi Trip - Adelaide
    Perjalanan ke Adelaide, walau pun memakan amsa 10 jam, tak terasa sangat. Bukan sebab pemandangan yang cantek (itu tidak benar sama sekali hehe) tetapi kerana train nye best! Seat besar.. very comfortable mengalahkan kapal terbang. Dalam train ade cafe so xde lah kelaparan..

    Photobucket Photobucket
    Azri, train ke Florence best tak?

    Sampai jek Adelaide, agak terkejut la jugak. Sebab before this dah ke bandar-bandar besar kan.. skali sampai Adelaide.. kecik jek.. tapi sebenarnye kecik Dunedin lagi ;) Train station diye pun.. jauh kat ceruk mane.. bukan dekat town huhu.. Nasib baik cousin MM datang amik.. so kat Adelaide tu kami menumpang kat umah cousin MM lah..

    Photobucket
    Ni ler rupe stesen keretapi nye..

    Esoknye, berbekalkan suggestion dari Azrul, kami ke Rundle Mall. Jalan-jalan amik gambar. Then berjalan tengok city jap sampai ke Central Market, then patah balik ke Rundle Mall since dah janji ngan kak Imah (cuz MM) untuk lunch di K-Noodle (tempat feveret Azrul). Skali lagi ikut suggestion Azrul, amik mee mamak.. err memang terbaik lah..

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket
    Gambar-gambar permintaan Azrul ;)

    Lepas lunch pergi solat kat University of Adelaide.. lepas tu round uni tangkap gambar dan juga mencari Department Computer Science. Ni walaupun Azrul tak suruh, saje jek nak pi cari.. kasi tambah memori hehehe.. dah puas round uni, kami ke Botanical Gardennye plak.. abiskan masa kat situ sampai Kak Imah setel wat keje diye.. Then balik. Malam tu kunun nak gi crabbing tapi x jadi la plak sebab orang yang selalu gi crabbing tu ade hal la plak..

    Photobucket Photobucket Photobucket
    Lagi untuk Azrul.. amacam.. ade gumbira? ;)

    Esoknya, Kak Imah sefamili bawak kami berjalan-jalan ke Victor Harbor. Cantek! Udara sana sejuk macam kat New Zealand. Akhirnya rase jugak menggigil kat Ozi nih hehehe Berjalan-jalan kat sana, naik horse tram.. dan lunch ala-ala piknik di situ. Otw balik kami ke Harbour Town. But usual, saye yang bukan kaki shopping ni memang x beli pape lah.

    Photobucket Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket
    @ Victor Harbor. Otw tu siap jumpa alcapas lagi..

    Esok pagi, MM tunjuk bakat diye wat roti canai. Sedaplah tapi kureng umph macam yang diye slalu buat. Terlebih marjerin gamaknye. Untuk lunch Kak Imah masak nasik ayam. Siap bekalkan lagi sebab kul 3 tu dah nak bergerak ke Perth.

    Photobucket
    With Kak Imah's family (Abg Nazrey - hubby & Wawa - anaknye)

    Kat Adelaide ni tak banyak sangat ronda-rondanya. Since bandarnya kecik. Tapi buildings kat University of Adelaide memang cantek giler. No wonder Azrul jatuh chenta sama Adelaide hehe

    Photobucket Photobucket
    @ Botanic Garden

    Photobucket Photobucket
    Somewhere dalam city

    Next.. Perth.. bandar terakhir untuk percutian..
    As I Would Have It
    Permalink | 5 comments
    Wednesday, December 17, 2008,11:35 PM
    Ozi Trip -Melbourne
    Perjalanan ke Melbourne mengambil masa selama 12 jam. Naik bas dengan seat kecik standard biasa jek. pemandangan amatlah tidak saujana mata memandang. Nasib baik tandas bas very ok.

    Stop yang pertama, kite orang benti 4 lunch. Hmm tempat bas tu benti betul-betul kat tengah gurun yang ada kedai kat situ jek. Sekelilingnya memang xde pape. Benti untuk 35 minutes. Makan dengan begitu rushing skali then solat. Panas ngan lalat yang paham base memang tak menyeronokkan. The next stop, benti untuk tangkap gamba jek. Tak larat dah nak makan-makan. Tak menarik pun.

    Photobucket
    Melbourne Southern Cross Station

    Sampai kat Melbourne dah pukul 10++ pm. Aisyah, member MM datang jemput kite orang & anta ke Malaysian Hall. Kat sana yang bukak pintu was Ustaz Arab saya masa kat PPP dulu, Ustaz Nasaruddin. Last time jumpa kat BTN. Ustaz datang ke Melbourne untuk conference.

    With Ustaz Nasaruddin

    Esoknya, Badrul, aka Bad yang juga member pada MM datang jemput kite orang untuk bawak bersiar-siar ke city dan jugak ke Victoria Market yang kunun femes itu (best lagi Paddy's). Hmmm cube tengok gamba di bawah ni dan teka Bad adik sape??



    Mesti korang x bley agak or salah teka kan. xpe-xpe.. kasi clue lagi. Nama penuh diye Badrul Hisyam KASMIRAN. Ring any bell? Ya betul... adik KA! Hahaha keciknye dunia ni. Memang tak bley tahan lawak masa tu trus txt Sal & Kak Raja Azlina untuk bagi tau hehehe

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket
    With Aisyah & Bad kat University of Melbourne

    Photobucket Photobucket
    @ umah Kak Ina main UNO

    Bad sangat best dan loyar buruk. Nampaknya KA kena banyak menuntut dari adik diye nih :D Malam tu kami dinner kat umah Kak Raja Azlina which is quite close to umah Bad. Pekena nasik lemak Kak Ina masak. Sedap! Pas makan main UNO seorund. First time main. Tu pun kena paksa.. dan kalah kena buli ngan orang-orang Melbourne nih :P

    Esoknye, skali lagi Bad bawak kite orang jalan-jalan. Kali ni kawan-kawan Bad, Ikram & Ija ikut sklai. Kite orang jalan-jalan kat taman. Lepas lunch di Estellar (Es Nangka diye mengancam jugak), Ija pergi jumpa kawan diye. Kite orang plak ke Harbour Town. Later that afternoon, kite orang pekena Krispy Kreme yang digembar-gemburkan sangat sedap itu. Hmm memang sedap pun.

    @Botanical Garden

    Perjalanan malam tu diakhiri dengan menaiki Uereka Skydeck setinggi 88 tingkat di mana seluruh Melbourne dapat dilihat. Then baya another AUD10 untuk amsuk ke dalam cube yang akan menolak kite orang keluar dari bangunan. Kiub tersebut dibuat dari kaca jadi biler tunduk ke bawah, dapat la tengok segala ape yang ade kat bawah. Hehe scary tapi best. As usual sebelum masuk dalam cube tu terpaksa dengar dulu MM yang bising kecuakan.. hai.. kate macho.. macam mane nih?

    Photobucket

    Photobucket

    Malam tu, lepas turun dari Uereka Skydeck, saya plak emo ngan MM. Ye lah, dah lewat, pastu malam tu lagi banyak berlari dari berjalan sampai kaki melecet (sebab pakai kasut baru hihi). Kul 11pm baru balik Malaysian Hall. Penat beb. Sok dah le nak naik train seawal jam 8 untuk ke Adelaide.. another 10 hour journey.. hmmmmmm...

    Next... menunaikan hasrat Azrul di Adelaide ;)

    p/s: Bad, tangkap gamba KA kawen banyak2.. nk tengok ;)



    As I Would Have It
    Permalink | 7 comments
    Saturday, December 13, 2008,6:50 PM
    Ozi Trip - Sydney
    Sampai kat Sydney International Airport, Sal & Sazly datang jemput. Diorang hantar kami ke Malaysian Hall, then bawak kite orang keluar makan ke restoran Indonesia nih. Alahai, terasa macam makan kat Padang kat Serdang tu jek. Kat New Zealand jangan harap nak dapat makan ala-ala macam nih.

    Lepas makan, diorang bawak kami round city, then hantar kami balik ke Malaysian Hall. untuk rehat-rehat. Kul 6 nanti Sazly datang jemput untuk dinner. Memandangkan ade 3 jam jek and kalau dok jek kat Malaysian Hall tu konpem ketiduran, maka me & MM pun decide untuk berjalan. Destinasi yang dituju: University of South Wales.

    Photobucket

    Habis satu uni tu kami redah. B4 that Sazly ade bawak round naik kete. So masa jenjalan tu carik balik tempat yang diye tunjuk tadi. Bergambar puas-puas then jalan kaki balik. Mak aih! Balik giler jauh. Siap wat satu pusingan tempat lumba kuda Sydney tuh lagi.

    Photobucket
    Di department Computer Science.. Sazly blaja kat sini ler..

    Kul 6 pm Sazly datang jemput untuk ke umah diorang untuk makan sup tulang yang dijanjikan (yang dimintak sebenanye hehehe). Hmm bukan takat sup tulang tapi ngan terubuk bakar sekali. Memang heaven tul makan malam tuh. MM yang kunun xnak makan sampai terduduk gak ler kena penangan masakan Sal. Memang superb! Malam tu lepas dinner Sal & Sazly bawak kite orang jalan-jalan sekitar Opera House. Cantik sungguh tempat tu pada waktu malam.

    Photobucket
    Sup tulang Sal & terubuk bakar Sazly

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket

    Esoknye, Dee, kawan pada Khidir (budak Dunedin) bawak kite orang ronda-ronda kat city. Bermula dengan Opera House (Kali ni close up. Malam tadi dari jauh jek). Dapat lah tengok stage yang diorang tengah prepare untuk finale Australian Idol malam tuh.

    Photobucket

    Then gi melantak kat Fish Market. Makan seafood platter + cheese lobster + grilled salmon. Pastu gi shopping kat Paddy's Market. Lepas tu ronda-ronda sket then balik ke Malaysian Hall. Malam tu plak kite orang kuar ngan staff ayah MM, Baim & Alia. Depa banje makan kat Restoran Taste of Thai.

    Photobucket Photobucket Photobucket

    Photobucket
    Bersama Baim & Alia

    Esok plak, kami rehat jap paginye sebab penat (actually MM jek yang terlajak tido :P). Lepas Zohor baru kuar berjalan kaki ke Coogee Beach. Malas naik bas + MM terasa nak execise selepas makan dengan begitu banyaknye. Dah penat berjalan, sekali lagi Sal & Sazly datang jemput kite orang. Depa bawak gi Malabar Beach dan juga La Peruse untuk sesi-sesi fotografi kite orang ;) Untuk dinner lak, diorang bawak gi makan KFC halal kat Sydney. Jakun giler beb untuk me & MM yang dah lama tak makan KFC nih.

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket
    Coogee Beach

    Photobucket Photobucket
    La Peruse

    Photobucket
    KFC pertama selepas setahun!

    Malam tu rehat awal since esoknye nak bertolak ke Melbourne dengan menaiki bas pukul 9 am. 12 jam tuh huhuhu. Untuk mengelakkan jam berebut public bas.. so kul 7 am dah nak kena kuar...

    Photobucket
    Bersedia untuk meninggalkan Malaysian Hall Sydney..

    Next - unexpected encounter di Melbourne...

    p/s: To Sal & Sazly, thanks heaps from the bottom of our heart!

    As I Would Have It
    Permalink | 5 comments