about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Saturday, January 10, 2009,5:39 PM
    Cherry Picking
    Pick Your Own Cherry! Untuk kali kedua saye gi ke Roxburgh petik buah ceri sendri hehe. First time pegi dulu was on Jan 6, 2008. Ingat tarikh lagi tu. Ape yang best sangat? Dapat petik ceri sesuke ati and sambil petik bley makan juga ikut sesuke ati :lol:

    Smalam kami semua berkumpul di masjid dalam pukul 10++ am. 4 kereta semuanya. Me, Syafiq, Musab & Zak satu kereta (since only me & Syafiq je bley drive kete manual, senang rotate driver nanti). Nadwa, Yana, Nuzul & Aidy, satu kereta. The other twos were Kak Liza & Zura with their own families.

    Perjalanan amik masa around 2++ hours. Sampai pekan Roxburgh benti kejap untuk ke toilet dan juga membeli aiskrim Frosty Frost yang tersangat banyak dan murah untuk single cone. Penat nak mengabihkan. Pastu kite orang terus ke Fairview Orchard untuk memulakan aktiviti memetik ceri.

    Photobucket

    Belajar dari kesilapan tahun lepas. Kali ini before pack ceri sendri, rase dulu ceri-ceri tersebut. Setiap pokok ceri, rasenye berlainan. Dah pasti dapat ceri yang dirasekan best baru lah petik. Untuk petik sendri ni, diorang charge sekilo NZD7.50. Ok lah tuh dari berbelas-belas dollar sekilo kalau beli kat supermarket.

    Photobucket

    Lepas puas petik ceri & bergambar (aktiviti wajib), kite orang pun bergerak ke Lake Roxburgh untuk berpiknik. Sesat langgat nak cari tempat macam tahun lepas tuh. Ni ler problem ngan konvoi. If satu kete sesat.. sume ikut sesat haha

    Photobucket

    Lepas makan, kami berpecah. Yang famili balik, kami yang bujang-bujang tinggal. Gi melawat geng-geng kite orang yang pergi mencari rezeki dengan memetik buah ceri kat sini. Untuk mengisi cuti summer le katekan.

    Photobucket Photobucket Photobucket
    @ Lake Roxburgh

    Poji, Che Det, Farael & Khaidir tinggal kat umah yang terletak kat dalam orchard tu sendri. Dikelilingi ngan pokok peach dan jugak ade sepokok walnut yang tumbuh besar kat situ. Best gile. Rase aman jek dok kat situ.

    Photobucket Photobucket
    Gambar sebelah kiri tu ler rupa pokok walnut. Sebelah kanan tu pokok-pokok peach
    yang mengelilingi umah diorang. Best!

    Che Det ngan Khaidir dah balik awal. Poji ngan Farael plak balik kul 5. Boss pun datang lepak ngan kite orang kat situ. Kul 5++ tu plak Imran datang naik basikal. Tapi Imran lepak kejap jek sebab diye kena gi keje lain plak. Owh.. Boss ngan Imran tinggal kat backpackers kat pekan Roxburgh.

    Photobucket
    Ni ler rupe umahnye..

    Kat sini la kite orang berehat-rehat + solat. Poji kunun nak masakkan dinner untuk kite orang tapi kesian la plak kan. Penat-penat keje nak suh masak. Tapi last2 buli Che Det untuk wat cucur. Sian diye hehe

    Kunun nak balik kul 4++ pm since Musab nak keje malam tu. Hmm dah lepak ngan geng-geng.. set time baru. At most kul 7 kena kuar dah. Bley caye ke? Kul 6.30 pm memang dah kuar dari umah diorang, tapi kami gi jalan-jalan tengok Pinders Pond dulu. B4 that singgah balik kat pekan Roxburgh untuk another ice cream trip & juga beli pie untuk dinner. Sah-sah sampai Dunedin nanti kelaparan. Mane larat nak masak dah.

    Photobucket
    Rupe-rupe pekerja orchard & yang melawat

    Dalam 7.30 pm baru kite orang bergerak kuar betul-betul. Since datang tadi Syafiq yang drive, untuk balik ni turn saye plak drive. Good thing skang tengah summer so kul 9 pm stil terang lagi. Nasib baik tak pening sepanjang trip tuh. Memang a nite b4 tu dah telan pil motion sickness. Sampai Dunedin kul 9.30 pm. Penat... tapi best!

    p/s: Berjalan-jalan is my therapy :lol:
    As I Would Have It
    Permalink |