about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Sunday, January 4, 2009,6:10 PM
    Ozi Trip - Perth
    Lamanye tak update blog. Dah selamat sampai semula ke Dunedin ni. Xde kesempatan lagi. Sibuk bertarung dengan jet lag dari perjalanan balik yang sungguh memenatkan (KL-Sydney-Brisbane-Christchurch-Dunedin) + sibuk pindah ke rumah baru. Hari ni plak kelas dah stat.. hmmm...

    Anyway, cerita di Perth. Kami sampai lebih kurang dalam pukul 5 pm. Then amik shuttle terus ke YMCA Jewel Backpackers. That's where I stayed. MM tinggal kat umah senior KISAS diye, Hazman. Malas nak gi menumpang umah member pompuan MM. Rase lebih selesa dok backpackers. Amik bilik single so selesa lah.

    Sampai je kat backpackers, kami terus makan bekal nasik ayam yang Kak Imah bagi. Since Hazman tengah ber-sand boarding and can only pick-up MM malam, so kite orang pun berjalan-jalanlah dulu. Tengok-tengok ape yang ade kat sekitar (x sampai pun ke city). Jalan sampai ke Swan River, then balik. Lepak sampai Hazman datang amik MM.

    Photobucket
    Berlatarkan Swan River

    Soknye, kami berjalan-jalan ke Perth City ber-tourist guide-kan Ati, kawan MM (where I should tumpang umah diye memula). As usual, aktiviti utama ialah menangkap gamba di sekitar bandar Perth, then gi jalan ke Harbour Town yang bukan terletak kat harbour. Pastu kite orang amik Captain Cook Cruise ke Fremantle.

    Photobucket Photobucket Photobucket
    Berjalan di sekitar city, termasuk tengok home made candy

    Photobucket Photobucket Photobucket
    Swan Bell

    Fremantle ni kire settlement yang pertamalah di Perth. Perjalanan mengambil masa selama sejam setengah. Best jugak ber-cruise di sepanjang Swan River. Selama ni lalu jalan darat jek (kecuali kat Sydney - tu pun skejap je ferinya). Ade la skali ternampak dolphin. Jakun giler hehe. Pemandangan sekitar pun cantik ngan rumah-rumah yang besar kat kiri kanan sungai.

    Photobucket Photobucket
    Captain Cook Cruise

    Sampai kat Fremantle, kite orang solat dulu. Then baru jalan-jalan pusing satu Fremantle. Tengok pekan, muzium sampai ke penjara. Untuk dinner, kite orang makan seafood platter jugak. Tapi tak bley lawan seafood di Fish Market Sydney. Terbaek! After dinner terus balik ke city dengan menaiki train. Malam tu siap packing sume sebab dah nak balik ke Mesia esoknya.

    Photobucket Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket
    @ Fremantle

    Kul 6 am, Hazman datang jemput since flight pukul 9 am. Naik Air Asia. Sekali sampai kat airport, xde satu counter pun yang bukak untuk Air Asia. Kite orang dah mula cuak giler. Bape kali dok tengok itenerary untuk confirmkan tarikh dan waktu. Memang sah betul. Nak tanya ofis, lom bukak lagi. Ye la. Baru pukul 7 am waktu tuh.

    Photobucket Photobucket
    Beriye-iye tangkap gamba.. ingatkan dah nak balik pagi tuh

    Skali nampak this one lady keluar dari management ofis. Apalagi, kite orang terus kejar diye untuk tanya. From her dapat tahu, no flight yang sama will fly out at 6.30pm. Tensen, gi cari internet and cek email. Huh! Air asia being Air Asia. Last minute notis. Hari yang kite orang sampai Perth tu baru diorang emel yang flight telah di retime dari kul 9 am ke 6.30 pm! Giler ape.

    Terpaksa call kakak bagi tau schedule dah tuka. Then call Wahidah plak mintak tolong diye amikkan since nanti sampai kul 11.30 pm. After that, MM txt Hazman bagi tahu. Kesian ngan nasib yang menimpa kite orang, Hazman datang amik kite orang balik ke umah diye.

    Hmmm ade hikmah kot. Lepas Hazman siap assignment, diye bawak kite orang ikut diye anta assignment kat Curtin University. Dapatlah jugak bergambar kat university sana, menambahkan lagi koleksi gamba-gamba kite orang dah hampir mencecah 2000 keping ni untuk trip 2 minggu. Dapat berkenalan ngan flatmates Hazman, especially Aman yang sorenye mak aih.. power beb! Dan dapat jugak layan Kung Fu Panda sampai abis hehe

    Photobucket Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket
    Menjejakkan kaki ke Curtin University

    Kul 4 pm Hazman anta balik ke airport. Siap perli lagi tu, make sure ni balik terus :P Queue ke counter sket punye panjang. Lebih sejam berdiri ngan beg-beg berat yang terpaksa disandang sebab troli if nak pakai kena sewa. Akhirnya berjaya jugak balik ke KL.

    Photobucket Photobucket
    B4 balik petang tu, with Hazman's flatmates
    Dari kiri: Aman, Helmi, Shah, & Hazman

    Sampai KL seperti yang dijanjikan, pukul 11.30 pm. By the time lepas imigresen dan amik luggage, dah pukul 12.20 am. Problem lagi satu, kotak barang Kak Imah kirim tak kuar-kuar lagi dari tempat barang. Sket punye lama tunggu sampai orang dah balik, x jumpa-jumpa jugak. Rupenye diorang dah letak kotak tu siap-siap kat sebelah counter Lost & Found. Bley x? Nasib baik ternampak. Huh!

    Photobucket
    Dah sampai di LCCT

    Dalam keadaan penat dan tensen tu, tak jumpa telefon. Sudah. Macam mana nak kontek Wahidah. Tengah melilau-lilau nak cari telefon, Wahidah cuit dari belakang. Alhamdulillah. Lepas MM call Wak Embun diye, saye pun balik ke umah Wahidah. Sok paginye, ikut Wahidah pegi keje kat UKM dekat Chow Kit tu, then diye anta gi umah kakak di Kg. Baru. Petang tu gi hang out ngan Yi Tian kat KLCC. Malam plak lepak kat Chop & Steak Kg Baru with x-flatmates (Ita & tunang, Kak Baayah & Kak Asiah). Sok tengah harinya balik ke Tapah.

    Photobucket
    With Ita, Kak Asiah & Kak Baayah

    Tamat percutian 2 minggu. -Fin-

    p/s: Seronoknya balik kampung. Now, am missing my family so much. Dunedin sekarang sangat sunyi sepi. Busan giler. Dah ler dok sorang-sorang kat flat baru nih. Ikut kepala giler ni ade yang nak gi cari umah lain, nak dok umah sendiri yang tak payah share ngan orang. Bley wat hal suke ati. Dok ngan orang-orang yang x dikenali ni, lain macam jek rase. Isau, masuk umah orang. Lagi pulak diorang sume balik bulan 2 nanti. Adeh! Nasib baik Yi Tian balik next week and will stay with me sampai bulan 2. At least ade geng.

    Photobucket
    Wedding Iwan. Yang penting bergambar with all my nephews & nieces
    Duduk dari kiri: Azfar (adik), Awish (baju melayu biru), Zaid,
    Damia, Nadira dan Nabila (belakang)

    Photobucket
    Hari terakhir di Tapah sob sob with Awish & Damia

    Photobucket
    Mak & Abah. Faces that made me sad leaving Malaysia... -sigh-

    Okes.. gtg! Kena study. Chiow!
    As I Would Have It
    Permalink |