about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Sunday, January 25, 2009,3:09 PM
    Kisah Katil Baru
    Problem utama saye sejak berpindah ke flat baru ialah katil. Rumah tu x provide katil Tenant lama bagi gune katil diye dulu until mid-February. Then adik diye akan datang amik. Dah tanya sana sini if ade sesapa nak jual katil. Cari dalam trademe pun xde. Cari kat kedai 2nd hand pun dah abis orang beli. Masa tu x terfikir nak tengok kat kedai perabot.

    Sampai lah satu hari ni. Yi Tian ternampak iklan kat tv. Bigsave tengah wat bed clearance. La tu jugak masuk site Bigsave, anta emel kat diorang tanya. Sok pepagi dah dapat reply. Since cawangan yang paling dekat ialah kat Invercargill (which is 2++ hour drive dari Dunedin), saye pun kol lah branch tersebut. Katil paling murah yang dijual ialah metal slat frame $149 dan juga budget mattress $149.

    Kerana kemalasan untuk mencari katil yang lain (penat woo.. banyak keje lagi bley wat) so saye pun tanya delivery ke Dunedin berapa. Diye charge $100. Tanpa berfikir panjang, I said yes. Jangan diquestionkan keputusan ku ini (kerana ramai yang x tanya nape saye x beli dekat kedai furniture sini). Daku sedikit pun tidak menyesal haha. Serius x!

    Setelah payment sume setel, hari Isnin yang lepas diorang kol bagi tau katil tersebut akan dihantar sama ada on Wednesday or Khamis. Kerana ketidakpastian tersebut, maka pada pagi Rabu sebelum ke lab, me & Yi Tian bertungkus lumus mengeluarkan katil kayu yang berat dari dalam bilik dan pindahkan ke dapur (since kat situ jek ade tempat untuk letak). Penat sih nak kuar and masukkan katil thru pintu yang kecik jek huhu

    Petang tu dapat kol. Katil akan sampai in half an hour. Terus lari balik umah. Nasib baik Yi Tian ade lagi so ade la orang nak tolong. Since katil tu metal slat frame saje so bolehlah dipasang sendiri. By the time nak pasang, tetibe mata kite orang terbaca akan sesuatu kat kotak katil tersebut....

    Photobucket

    Haha.. tetibe terasa patriotik sungguh diriku ini kui kui...
    As I Would Have It
    Permalink |