about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Thursday, April 16, 2009,5:14 PM
    So Cute!
    Thanks to Nabil for letting me know and give me the link ;) It's not a secret yang saye ni memang peminat Archie. Suare diye memang best. Terdengar-dengar lagi lagu Imagine yang diye nyanyikan dulu. Memang d bomb! Album diye pun dah di ***nl*** (hahaha kena encrypt sket)



    Tengok Archie pakai baju Melayu, hihi comelnye. Tingat balik tahun lepas, tengok SRK pakai baju Melayu hitam. Ramai x suke but to me, he looked so hot haha! Untuk idol kali ni, my favorite semestinye Adam Lambert. 2nd.. Danny Gokey. Hopefully they will compete head-to-head in the finale.

    TETAPI ade satu yang saye x bley terime. Kenape style terbaru Faizal Tahir sejibik macam Adam Lambert??????? Kalau coincidence xpe.. tapi kalau tertiru hmmmmmmmmm.....

    Ini gamba, kakak nye keje. Hang tangkap gune kamera ke? :P

    p/s: waaa Mat Nabil paling poplar tahun ni ;)
    As I Would Have It
    Permalink | 12 comments
    Sunday, April 12, 2009,7:23 PM
    New Learnt Skill
    Sape sangka I would find interest in juggling? Well, I never know juggling can be so much fun. Am loving it haha Sebelum ni saye pernah juggle 2 biji bola dengan cara yang salah. Cara tersebut? Sebiji bola at each hand. Tangan kiri lontar bola ke atas whilst bola di tangan kanan di pass ke tangan kiri sebelum bola yang dilontarkan oleh tangan kiri disambut oleh tangan kanan. Ramai yang juggle dengan cara sebegitu. Salah ok?

    Last two Fridays, selepas seminar Graphics, me dengan saja ambil bola juggle kepunyaan Geoff dan started juggling dengan cara yang disebut di atas. Geoff nampak. As usual, whenever he spotted something yang tak betul, dah jadi nature diye untuk membetulkan keadaan. So Geoff pun aja ler cara yang betul...

    Cara yang betul.. mula dengan 2 biji bola dulu untuk beginner. Ade pattern dan rhythm yang harus difolo ye. Let say, jika bermula dengan tangan kanan untuk melontar bola, sebelum bola tersebut hits it highest point dan fall down, bola di tangan kiri pula dilontar. Cara lontaran pula bukan straight ke atas, tapi kedua-dua tangan melontar dengan cara membentuk bulatan. Rhythm nye pula ialah throw-throw-catch-catch. Satu kiraan setiap satu. Meaning ade 4 kiraan kesemuanya. Kalau salah satu dari throw atau catch berlaku serentak.. tu dah kire salah.

    Cara sambut plak, kedua-dua tangan maintain kat paras pinggang. Tak perlu tangan bergerak banyak nak tangkap bola. Bak kate Geoff, let gravity does it job. Tangan stay kat bawah, biar bola tersebut jatuh ke atas tangan kita. But that requires balingan bola yang consistent. Tu lama-lama prektis perfect lah ;)

    Now I have start juggling with 3 balls. Belum terer untuk wat laju-laju. Tapi dah bley baling bola untuk 4 kali. Slowly akan increase ke 5.. n seterusnya bley juggle in a loop ;) Best best!

    p/s: smalam wat kuah rojak, salut ngan buah pear.. sebab ade pot luck kat umah Alexa. Tak sangka langsung ade yang giler-giler suke ngan rojak buah tersebut. Siap tapau bawak balik hehehe.. Ade yang rase eksotik.. sebab kuah tu pedas-pedas, masam manis... hehe ye la.. selama ni diorang makan fruit salad je kan hihi
    As I Would Have It
    Permalink | 16 comments
    Wednesday, April 1, 2009,11:02 PM
    My 3D Scissors
    Nothing much to say, cume nak tunjuk hasil 3D model saye yang pertama - a pair of scissors. I'm using Blender to model it. Why Blender? Bak kate Geoff, it's free and it does a pretty good job. Cuma sebab software free so mungkin interface nye tidak begitu friendly... but hey.. after berjaya modelkan gunting tersebut... I started to like it ;)

    Well, ni lah hasilnye..it took me sejam beberapa minggu yang lepas untuk modelkan handlenye, another hour smalam untuk blades... the rest disiapkan dalam masa 4 jam (termasuk secondary aktivities yang xde kaitan dengan belajar). Not too bad aye haha



    Tapi kalau tengok mungkin agak cacat sket lah sebab bladesnya agak pendek but... Geoff kate treat this course sebagai xtra.. fun stuff so shouldn't put too much effort. And that's what I did..

    Owh btw Geoff put me in charge of our lab's telescope. Sebabnye, before this diye janji nak tengok ring of saturn. Ari tu diye ajak but I was @ Pak n Save and agak tak sihat so x dapat nak tengok. Beberapa malam kebelakangan ni sky was clear but Geoff plak busy so tadi diye bagi teleskop, diye aja macam mane nak gune and expect me to star gaze. Huhu will do!

    Later biler diye dah x busy, kakak diye dah balik form her visit, Geoff akan bawak naik Flagstaff macam tahun lepas. Selain dari ring of Saturn, nak tengok Titan, one of the moons of Saturn. Tengah tahun nanti, if ade rezeki.. nak tengok moon of Uranus plak sebab Andrew (another lecturer kat sini) ade kunci Observatory. So bley pinjam teleskop yang lebih besar. Double Yay!

    p/s: Geoff kate tak complete seorang scientist tu if tak tengok ring of Saturn ;)
    As I Would Have It
    Permalink | 9 comments