about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Saturday, May 16, 2009,10:01 PM
    Bz..
    Current condition.. I am super duper giler nak mam*** nye bz. Just nak inform blog ni might not be functioning for quite sometimes. There are so much things to do with so little time, and updating blog isn't part of it. So if sesape yang tinggal message kat blog ni, harap maaf ye if balas lewat. Jenguk blog pun dah sangat-sangat jarang. And untuk blog member-member pun, sori lah sebab dah jarang jenguk.

    Teringat cerite big bang theory and wondering.. it isn't so bad living as nerds. So maybe if I have to become a nerd untuk sampai ke destinasi PhD ni, why not? It's only a matter of saying bye bye to everything.

    p/s: Wahidah, kalau ade pape.. ko emel je aku eh?


    As I Would Have It
    Permalink | 4 comments
    Wednesday, May 13, 2009,10:41 PM
    Kisah Lucu Flat
    Amy's mother datang and stay at our flat. Untuk berape hari, 3 hari kot. Anyway, Amy's ex-bf, Chebo, flatting ngan kite orang skali. Ye ye, untuk sape yang xtau memang ade sorang laki dalam flat saye. Dalam erti kate lain saye dok dalam mixed flat lah. Buleh jadi bahan untuk orang-orang yang suke bawak cite but who cares!

    Anyway, berbalik pada cerite asal. Mak Amy sangat tidak suke pada Chebo. She has her reasons. Yang menerukkan lagi keadaan, mak diye xtau pun yang Chebo flatting skali. Untuk mengelakkan perkara yang buruk from happening, Chebo dengan rela hatinye kuar dari umah tu untuk 3 hari. Sebarang tanda-tanda Chebo dalam umah tu sume "dimusnahkan".

    Untuk menampakkan lagi real, kena ade sorang untuk "replace" Chebo. Mangsa yang malang tu ialah Hesta, kawan kepada Tessa dan Aleisha. So malam sebelum kedatangan mak Amy, kami telah di-brief kan mengenai Hesta ni. Kenapa jarang jumpa Hesta kat umah, sebabnya ialah dia slalu tido kat umah bf diye. Boleh lah nak dijadikan cerita. Even smalam diorang bawak Hesta datang lunch kat umah and suh diye pretend as if umah tu macam umah diye hahaha

    Smalam sembang-sembang ngan mak Amy. Very nice tapi kena berhati-hati biler bercakap. Takut terkantoi terlepas nama Chebo huhu Adeh.. kenapelah aku terjebak sebegini rupe......
    As I Would Have It
    Permalink | 4 comments
    Friday, May 8, 2009,5:14 PM
    My First Job in New Zealand!
    Dah lama sungguh x update blog. Super duper busy. X menang tangan nak wat assignment yang xde markah ni. Rigid body simulation - seperti mana namanya, sebegitu susah le diye. Mati akal kekadang sebab susah beno nak paham but honestly, I started to love it. Kalau dapat conquer theory behind it, my PhD would be da bomb!

    Anyway, ari ni baru je balik dari keje hehe Excited? Kind off. Ni keje yang saya tak pernah wat langsung sebelum ni. Work at regalia hire! Dah Nathan datang offer keje untuk 2 hari jek, so why not. Smalam baru apply IRD number so that bley dapat payment ;)

    Apa yang saye kena buat, basically kena fit kan gown to the students. Really fun. Setiap student yang datang, bawak diorang ke size yang dirasakan agak sesuai, pakaikan gown untuk diorang, if rase sesuai, then setel. If tak, cari la sampai jumpa size yang sesuai. Simple kan?

    Students, sangat excited untuk grad, so diorang happy jek with whatever gown yang kite bagi hehehe Rase best plak.. pasni bley la keje kat kedai baju hahhaha.. anyway.. as usual.. ari ni ujan dan sejuk. Kesian those yang grads ari ni. Dalam ujan dan sejuk ni, diorang berkeliaran jugak kat sekitar universiti untuk tangkap gambar.

    So basically, itu saje update untuk kali ni. Adieu!
    As I Would Have It
    Permalink | 4 comments