about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Monday, June 11, 2007,8:21 PM
    DIY at JJ Cheras Service Counter
    Last Saturday, my housemates, Kak Zan and I went to our friend's wedding. Rumahnya somewhere kat taman belakang JJ Cheras. Since we haven't bought a present yet, so we decided to stop by the JJ and buy the present there.

    Kat JJ tu adalah service counter, so tak adalah risau sangat nak balut hadiah. Lepas beli the desired present, sekali ngan wrapper dan kad, kita orang pun pergilah dekat service counter tu. Minah yang bertugas tu cakap hadiah kena bayar kat kaunter barang, only wrapper dan kad je bayar kat situ.

    Ok lah. I told her yang hadiah tu nak minta tolong balut and she said okay. While Ita and Kak Zan pergi bayar, Kak Baayah and I waited at the service counter. Tak sampai seminit minah yang bertugas tu pergi somewhere. Tak kisahlah tu. Tapi lepas Ita dan Kak Zan dah datang balik dengan hadiah, and minah tu memang dah hilang terus, geramlah juga rasanya. Mana taknya, dah pukul 1, perut dah lapar, mamat supervisor kat situ pun jeling je. Tak tanya pun kita orang apa-apa. Sama je dengan those staff kat kaunter yang tengah sibuk dengan J-card. Tak ada sorang pun yang nak entertain.

    Fine. Sebab dah geram sangat kan, I simply took all the things needed and started to wrap it all by myself. Masa tu memang dah tak peduli diorang nak marah or apa. Siapa suruh tak bagi service when they were supposed to. Dah setel terus pergi.

    Memang geram jugaklah dengan minah yang supposed to wrap the present. She knew it sebab dah bagi tahu dia, and yet dia boleh hilang macam tu aje without coming back. Sabar je lah. Nasib baik memang biasa balut hadiah, jadi tak adalah problem sangat masa tu.

    p/s: Jadilah pekerja yang berhemah........
    As I Would Have It
    Permalink |