about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Friday, June 8, 2007,12:55 AM
    Stigma
    Finally, my first novel for remaja dewasa dah berjaya disiapkan. Tajuknya ialah Stigma. Hmm kenapa Stigma? Stigma ni merupakan satu bahagian pada bunga yang penting untuk menghasilkan biji benih yang baru. Jadi ia merupakan simbolik pada a new hope lah :)

    Genre cerita is thriller (or so I hope). Percubaan pertama untuk genre thriller ni. Selalu tu buat cerita fantasi je. So kepayahan nak tulis thriller ni berkali ganda jugalah susah daripada fantasi. Kalau tulis cerita fantasi, macam-macam yang boleh kita create, ikut logik cerita kita. Tapi bila tulis thriller untuk realiti, hmmm banyak faktor kena ambil kira. Jalan cerita - macam mana nak bagi false information pada reader. Fakta - wujud atau tak. Pening jugalah kepala nak memikirkan.

    Few days ago dah submit pada KarnaDya. Tak tahulah apa komen diorang. Andai kata diterima, bolehlah diteruskan lagi. Kalau tak, kekal buat cerita-cerita fantasilah jawabnya :)

    Anyway, before this ada buat internet story, pasal assassin. Since dah wujud kategori remaja dewasa ni, cerita tu dah distopkan. Niat nak convert into Malay dan jadikan satu lagi kisah thriller. But it all depends on manuskrip Stigma ni lah. Ada rezeki, bolehlah sambung tulis cerita yang ber-background-kan New Zealand. Kalau jadi, this time the genre will be fantasy-thiller ;)

    p/s: kalau ada sesiapa nak view cerita assassin ni.. klik sini :)
    As I Would Have It
    Permalink |