about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Wednesday, November 7, 2007,9:32 AM
    Ada Apa Dengan Hujung Tahun?
    Seringkali saya diajukan dengan pertanyaan.. kenapa datang ke sini hujung tahun, dan bukan pertengahan? Jawapannya simple aje. Sebab nak sambut Raya dulu puas-puas kat Malaysia hehehe sebab tu fly lepas raye, walaupun saye dah dapat result bulan May lagi. Lagi satu scholarship hanya valid untuk tahun ni so memang tak bley nak datang awal tahun depan.

    That's the beauty of doing PhD at Otago. Enrollment thru' out the year. Tak payah amik kelas unless sv rase perlu. And then, telah menjadi polisi kat sini yang student mesti mendapat proper supervision. Meaning selepas 6 bulan, kite boleh menilai sv sama ada diye supervise dengan baik atau tak. Jika evaluation student kurang memuaskan, maka pihak universiti akan menukarkan sv tersebut demi kepentingan setudent. So nak tak nak semua sv akan bertungkus lumus supaya students mereka mendapat yang terbaik, dan memastikan mereka semua lulus. Students yang berjaya grad juga membawa maksud yang sv akan mendapat funding untuk project yang seterusnya. Baguskan if polisi macam ni diimplement kat Malaysia. Barulah sume sv tak lepas tangan.. woohoo!

    Smalam Damon tunjuk demonstrasi VR menggunakan Watching Window. Lepas discussion dengan sv, rase memang akan tuka projek from AR to VR. Banyak faktor. Dengan limited masa, takut tak bley complete dalam masa 3 tahun. So better menggunakan hardware yang dah sedia ade kat lab, and figure out apa application yang sesuai dengan WW tu. Work smart, bak kate En Nordin. Xpelah AR tu, nanti dah ade PhD, balik bley apply grant untuk projek AR based. So my first task rite now is to identify what I want to do, as well as reading a bunch of articles. Fair enuff! Sv ade banyak reading materials dari SIGGRAPH since 1978, Eurographics etc.. bagus betul lah.

    Kat sini tak wajib anta jurnal cume it will be an added advantage if published. But since it is a requirement from UPM itself that during candidature.. at least dah submit 2 paper ke cited jurnal.. sv kate takpe. Diye tau which conference and which jurnal yang bagus untuk dihantar. After all, diye merupakan editorial board untuk few jurnal yang ternama. And according to him jugak, banyak paper yang berjaya dipublished merupakan rubbish. Huhu

    Anyway.. semalam dapat gambar masa kat airport dulu dari Ita. Thanks mate. Thanks to all yang datang. Nak tunggu gambar dari kamera kakak pulak ni. Bley upload kat fotopages lak.


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Berdiri dari belakang:
    Farid, Nor, dLyn, Ita, Kak Baayah, Nabil, KA, Farhan
    Duduk:
    Azri, Dian.
    Kanak-kanak (my nephew n niece)
    Damia and Darwish

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Dekat balai pelepasan antarabangsa

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Cis.. muke hepi giler. Xde rupe-rupe sedey pun nak tinggalkan Mesia ahaks
    As I Would Have It
    Permalink |