about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Sunday, November 4, 2007,10:13 PM
    Cheated By The Weather
    Argh! Always predict the unpredictable. Yeah..yeah.. Lepas apa yang berlaku hari ni, memang kena sentiasa bawak winter coat yang dah beli tapi tak pernah guna lagi. Mana taknye... masa kuar dari rumah.. cuaca punya lah panas.. tapi very windy. Memang sejuk giler lah. Tu takpe lagi. Sekali tengah-tengah jalan.. buuuummm.... berderai ujan turun. Udah ler tu.. ujan ais batu lak tu.. mane tak menggigil di buatnya.

    Bukan sekali. Bape kali dah kena tipu ari ni. Tetibe kang cerah sungguh. Then tanpa warning ujan. Asik terperangkap jek ari ni. Kalau tak demam.. saje je lah. Pelik sungguh cuaca kat sini. Kekadang terpikir.. larat ke nak stay dalam condition macam ni? Hmm tapi tu ler cabaran yang harus dihadapi. Yes! Yakin boleh!

    Tadi dapat emel dari sv. Sok kul 11 am diye nak jumpa. Nak diskas about our research. Ape plan untuk 6 bulan yang pertama ni. Nak identify ape yang perlu dibaca, etc. Tibe2 rase butterfly in my stomach. Cuak jugak. Hopefully everything goes well, meaning that malam ni kena buat preparation. Alahai.. tertangguh lagi la nak menulis jawabnye. Nasib baik final pruf PF4 berjaya jugak di tengok semalam.

    Ari ni dapat ID kad. Username? Zainu822.. lawak tak? Style kat sini, username merupakan gabungan 3 perkataan pertama dari surname, dan 2 perkataan pertama dari given name. Nombor kat belakang tu? Entah. Tak kaji lagi.

    Anyway, last week ade perjumpaan dengan Madam Satinah. Pengarah MSD kat New Zealand ni. A very kind and lovely lady. Tapi ujung tahun ni last term diye as Pengarah kat sini, akan balik ke Malaysia upon promotion. Sob sob. Hopefully the new Pengarah would be as caring as her. En. Asri addressed the issue of allowance given kat kite orang. Kenapa dapat kadar B compared to North Island. Walaupun South Island ni kire kampung.. tapi sejuk diye mak aiii.. melampau. Bil letrik kat sini lagi mahal dari North, plus harga barang-barang yang lagi mahal kat sini. Madam Satinah akan usulkan isu ni. Hopefully something can be done about it. Ni gamba Madam Satinah....


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Haa.. ni pulak gambar yang diambil kat Otago Museum. Ade exhibition rama-rama. Gi ngan labmates.


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Last but not least.. gambar meja pool kat dalam lab. So OD amacam? Menggerunkan jugak ke hihihhii..


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    As I Would Have It
    Permalink |