about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Sunday, November 18, 2007,1:46 AM
    The Catlins
    Finally, trip saya yang pertama sejak berada di New Zealand. Ikut adik-adik undergrads pergi The Catlins, yang terletak di bahagian selatan sekali di South Island ni. Cantik dan best. Berkumpul dalam jam 9 pagi, dan mula bertolak.

    Persinggahan pertama islah di Lake Waihola. Saje menjamu pemandangan kat situ. Tempat untuk berpiknik juga.

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Kemudian singgah pula di Nugget Point. Tengok keindahan kat situ. Sekali lagi memang terpegun tengok ciptaan Allah ni.


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Destinasi seterusnya ialah di Purakaunui Falls. Di sini kami berhenti makan tengah hari.


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Akhirnya kami tiba di backpackers untuk bermalam. Tak ingatlah pulak nama tempat tu. Tapi ok lah tempat tu. Teringat gi camping zaman duu-dulu. Tapi tak ada gamba kat sini. Cuma dapat amik pemandangan kawasan backpackers tu jek. Waktu ni air tengah surut.


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Esoknya dalam pukul 10 am kami bertolak ke Te Taunga Adventure untuk horse riding. Yay! That's the best part. Tak percaya akhirnya berjaya jugak menunggang kuda setelah dulu tengok jek Sue N ngan Zura naik kuda kat Tasik Titiwangsa. Heheh nothing compare to the one yang kami naim kat sini. Ride untuk sejam. Naik sampai ke puncak bukit. Dari situ dapat tengok laut dan tasik Catlins. Rugi tak bawak kamera naik ke atas tu huhu


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Finally kami pergi ke Cathedral Cave. Ni gua yang di penuhi oleh air laut sewaktu air pasang. So waktu air surut je lah boleh masuk ke dalam. Air laut kat sini, sejuk nyeeeee. Best!


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Well, more photos can be found @ my fotopages. Ade link kat column sebelah kiri tu :) Overall, best!!!!
    As I Would Have It
    Permalink |