about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Sunday, November 11, 2007,3:35 PM
    How Do You Sleep At Night?
    "How do you sleep at night?"
    ------------------------------------
    "Naked, on top of money"

    Yesterday, I watched the new episode of Supernatural. The above dialog was quite catchy. Dean and Sam bumped into a heartless female thief who cares about nothing except for money. She'll do anything eventhough she knew pretty well her action will cost other people's live.

    It made me wonder. Bagaimana dengan kite sendiri. Bile kite buat salah, bagaimana agaknye perasaan kite bile tidur waktu malam? Menyesal tak sudah? Atau kite akan tidur dengan senyuman yang melebar sebab berjaya menyusahkan, menyakitkan, mengenakan, mengkhianati dan apa-apa lagilah for being the source of all evils? Mungkin juga kite sedar dan berazam untuk tidak mengulanginya tetapi sebab hasutan setan yang terlalu kuat, maka pada keesokan harinya kita bangun dan tetap mengulangi perkara yang sama? Atau pun kite memang macam tu. Buatlah macam mane pun untuk bagi kesedaran tapi tak akan sedar diri sampai sudah simply sebab itu adalah nature kite ahaks untuk the latter category ni memang tak dapek nak nolong lah, kecuali kalau dapat hidayah.

    p/s: ade lagi satu dialog yang sama dalam Desperate Housewives season lepas. Susan tanya kat Edie tapi tak boleh tulis kat sini sebab jawapan Edie agak 18sx. :)


    As I Would Have It
    Permalink |