about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Friday, November 9, 2007,10:31 AM
    Panas...Macam Pisang Goreng..
    "Clark also showed up 3 days ago."
    ----------------------------------------------------
    "Funny, coz I don't remember asking"

    Dalam keghairahan kite bercerite, kite tak sangka ade hati yang terluke untuk pelbagai sebab yang kadang-kadang kite sendiri tak boleh nak fikirkan kenape. Tapi itu memang lumrah manusia. Input yang masuk kadangkala diterjemah berlainan dengan apa yang sepatutnya.. kadangkala way too far from what it should be.

    It happened to me before. When I bumped into statements yang rase macam kenal jek ayat ni, tetibe kite akan dihujani dengan perasaan "eh.. orang ni cakap pasal aku ke?" Paranoid? Mungkin. Terlalu memikirkan perkara yang bukan-bukan. Unless kite memang buat perkara yang ditulis tu, then you ought to feel like it.

    When I first started this blog, I made it clear to myself. This blog is made public. It is linked to the publisher. It is linked to those who read my book. And it is linked to the people in my faculty. Even my family reads it. The story here is basically to share about my life, my experience. Bukan untuk menyakitkan hati orang lain, jauh sekali untuk mengkritik individu tertentu. I know well who my possible reader would be. I ain't crazy enough to point the bullet back to my head.

    Melatah? Kalau dulu, ye. Zaman dulu-dulu memang akan tensen giler-giler if ade orang yang terasa dengan kite. But I've learnt so much now. Tak perlu melatah or sakit hati, especially on something yang kite tak buat. It's a free world. Orang boleh kate ape saja yang mereka nak. I'll speak mine as well, and will continue on doing so.

    Dah tak larat nak jadi insan kerdil yang sentiasa dibuli. Cukuplah tu. Tak perlu lagi hidup ketakutan dalam bayang-bayang sendiri. Dalam zaman sekarang, we have to be aggresive in order to survive. Kalau asyik mengalah jek, sampai bile nak maju. Bak kate Pak Lah, orang Melayu kena buang racun dalam minda. Tak baik dengki dengan orang selalu. Biarkan saje Luncai terjun dengan labu-labunya. Tak perlu nak jadi "You jump, I jump".

    And I also learned another valuable lesson. Tak perlu teruk-teruk nak convince to people yang kite tak buat ini, kite tak buat itu. Tak perlu bagi lame excuses. Orang sekarang bijak menilai. So let them judge. Kecualilah perkara tu menjatuhkan maruah. Then we should defend ourselves macam mane yang patut.

    This entry might be offensive to certain point of view. Mintak maaflah jika ade yang terasa. Tapi this is the right thing to do. Boleh buat pengajaran jugak, lain kali untuk berfikir secara rasional sebelum bercakap atau komen tentang sesuatu perkara.

    Ciao!

    As I Would Have It
    Permalink |