about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Tuesday, November 20, 2007,12:38 PM
    Mount Cargill
    Semalam, Marinus, an intern dari Holland, ajak gi naik Mount Cargill. Since diye ade lebih kurang sebulan jek lagi before balik, so diye nak berjalan-jalan ler. So apa lagi, orang dah ajak, ikut je lah hehe Kami berempat (Marinus, Ignas, Mike and me) pun naik lah. Mount Cargill ni tempat letaknya pencawang untuk telefon, weather satellite dan tak tau ape lagi kegunaannya. Mungkin jugak Mount Cargill ni puncak paling tinggi kat Dunedin. Dari atas ni kami dapat lihat Dunedin City, dapat tengok Otago Peninsula. Cantik!


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Ops.. tengok baju.. KarnaDya di mana jua hehe


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Diorang ni memang giler-giler lah. Ade banyak batu-batu besar tu, diorang gi climb bare-handed. Kalau jatuh huhu kem salam je la ye..


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


    On the way turun tu plak, selamba jek turun dengan free gear. Siap wat eksperimen lagi. Bile momentum turun dah laju, and then jalan naik bukit lagi, sempat tak kereta naik jalan berbukit tu tanpa perlu masuk gear, hanya mengharapkan pada momentum yang sebelum tu jek? Well, boleh sebenarnye, dengan syarat bukit tu tak terlalu tinggi hehe Sepanjang turun tu memang free gear je lah.

    Diorang plan nak gi tengok Baldwin Street lak, the steepest road in the world. Saye dah gi since jalan tu dekat umah Kak Lily jek. Cume tak sempat mendaki jek. But then since diorang sume dah kelaparan, maka hajat tu terpaksa lah ditangguhkan dulu. Gi Velvet Burger untuk beli dinner. As usual, saye beli fries je lah huhu

    Anyway, memang rase lucky sangat sebab dapat masuk lab ngan orang-orang yang macam ni. Bukan kaki stadi jek 24 jam. Bosan-bosan gi jenjalan or main. Takdelah sakit jiwa sangat tensen stadi nanti. Tapi bahaya gaks. Nanti terlebih enjoy, stadi ke mane hmmm tapi tu sendiri-sendiri kena paham la ye ;)

    Ok, ciao!
    As I Would Have It
    Permalink |