about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Monday, December 10, 2007,3:56 PM
    Ayat-ayat Cinta - The Movie
    Teringat kembali apabila pertama kali saye terlihat novel Ayat-ayat Cinta di MPH Putrajaya. Lambakan novel tersebut seumpama menara menarik minat saye untuk mengetahui novel tersebut dengan lebih lanjut. Jadi saye pun belek-belek novel tersebut. Menarik tetapi lepas tu saye letak balik. Terfikir sebab kak Baayah, housemate saye dulu seorang kaki novel, so berkemungkinan besar dia akan beli.

    Balik umah, inform kak Baayah dengan harapan dia akan beli (sori eh kak Baayah hehe). Tapi tunggu punya tunggu, xde jugak. Waktu tu saye memang kerap berulang-alik ke MPH sebab cari novel Charmed.

    Kemudian ade satu hari saye keluar ke KLCC dengan Zailah untuk tengok pameran Tamadun Islam di Convention Center. As usual singgah di Kinokuniya dan borong novel Charmed sebanyak 10 buah! Sekali lagi ternampak novel Ayat-ayat Cinta di situ. Perasaan berkecamuk waktu tu, nak beli atau tak. At last pergi bayar je novel-novel Charmed yang dah dibeli.

    Bile dah turun nak balik tu, rase macam kena curse giler. Novel tersebut macam memanggil-manggil. Serius! Tak bley nak buang thought tu langsung. Tak tahan, masa lalu kat Times terus masuk dengan niat untuk belilah. Dugaan sungguh. Boleh tak Times tak jual novel tu? Nak naik balik ke Kinokuniya dah malas. So balik je lah dengan perasaan keciwa.

    Selagi tak beli, selagi tu tak tenang. Begitu sekali penangan Ayat-ayat Cinta. Tu belum baca lagi. Hari Jumaat minggu tu nak balik Tapah. Masa tu memang dah tekad. On the way balik tu, singgah jugak ke MPH Putrajaya semata-mata untuk beli. Dapat jugak akhirnya. My first Malay Novel! Walaupun secara teknikalnya it is Indonesian :)

    Anyway, sampai Tapah terus baca. Memang best. Class! Bile saye promote novel tersebut, agak ramai yang menolak kerana tajuk novel tersebut yang disangkakan novel cinta. Yup, it is novel cinta. Tapi bukan cinta biasa. Cinta pada Tuhan yang digarap dengan tersangat indah.

    Pagi tadi, Nabil bagi link YouTube untuk movie Ayat-ayat Cinta. Hmm perasaan yang sama datang balik. Tak sabarnye nak tengok!





    Azfar, bagi tau abah it's a must-seen movie so make sure abah beli tau. If mak nak baca novel tu, ade dalam almari kaler biru merah yang dalam bilik Pa tu.

    Ciao!
    As I Would Have It
    Permalink |