about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Wednesday, December 5, 2007,11:39 PM
    Piano Vs Guitar
    I have great passion for music. Selain suke melalak, saye kepingin bangat untuk belajar main alat muzik. Dulu-dulu kakak amik option muzik, so pernah la jugak blaja-blaja petik gitar, main keyboard. Tapi sebab xde proper training kan, so hajat ati tu terbengkalai macam tu jek.

    Kat sini, ade piano dan ade gitar. Berminat sangat nak belaja main piano. Geoff kate mintaklah Nathan tolong aja, since he's a professional. Dengar Nathan main, best giler. Marinus pun bley main tapi agak kelam-kabut sket aa. Memang betul Nathan is the best untuk aja main piano ni, tapi segan lah nak mintak tolong. Mungkin satu hari nanti bley hint thru wife diye, Janet, which happens to be my co-sv.

    Kat lab tu, tiap-tiap ari ade jek orang main gitar. At last tadi, amik gitar, try petik. Geoff nampak. As usual, Geoff cakap since saye baru nak belaja, so diye nak bagi basic dulu. Basic macam mana position nak hold gitar tu in between thigh belah kanan, kaki kiri should be macam mane, elbow nak letak kat mane, and position bahu kena relaks. Pastu tapak tangan 90 darjah dengan neck of the guitar, thumb up, dan fingers in curve all the time. Huhu kinda hard for a beginner like me.

    Then Geoff aja 2 chords jek, suh blaja tuka-tuka jari. D7 dan G ape ntah. Tak ingat. Damon kate tu antara chord yang x slalu gune. Tapi x kisah lah. Buat permulaan sementara nak membiasakan tangan tuka-tuka chord nih.

    Tu le. Dah susah sangat nak main voli kat sini, main gitar je la jawabnya :) Tambahan lagi dengan Geoff merupakan seorang yang sangat dengan muzik. Ikut je lah jejak supervisor hehe Oh ye. Geoff juga sangat meminati astronomi. Ade teleskop dalam ofis diye. Siap ade program yang detect position setiap planet dan bulan-bulannya tiap-tiap hari. Woo-hoo! Saye sendri giler astronomi, so this should be a good start! :)

    Lepas abis study nanti, tengoklah what kind of person yang saye akan jadi hehehe
    As I Would Have It
    Permalink |