about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Saturday, December 15, 2007,3:02 AM
    Farewell To Marinus
    Semalam merupakan hari terakhir Marinus di Graphics Lab. Tempoh internship diye dah abis so diye akan balik ke Netherlands. Sedey gaks sebab Marinus ni agak lawak jugak orangnye. Agak beauty conscious walaupun lelaki haha. Dengan Marinus jugak ler kite orang naik ke Mount Cargill dan gi tramping ke Greenstone Hut. Marinus jugak aja banyak mende. Macam mane nak gune terminal, main Sudoku yang sampai la ni x abis buat, main soccer. Paling lawak pasal diye kena gigit ngan sand flies teruk sangat masa tramping tu. Sampai dah balik pun tak ilang-ilang lagi gatalnye hehe

    So kul 3 pm wat farewell tea party. Saye wat kuih sagu, baru blaja dari Yana. Ahaks nasib baik jadi. Sambil-sambil tu Marinus main piano dan Geoff main violin. Tengah-tengah depa main tu.. hehe saye gi main Wii untuk pertama kalinya. Stat ngan boling. Tak enjoy sangat so tuka ke Tennis. Best! Tengah main Geoff lalu. Diye gelak jek sambil pesan jangan lupe jadi expert dalam Wii. Hehe baik bos!

    Petang tu kami gi dinner ke Food Court ape ntah dekat ngan Meridian. Lepas tu, untuk celebrate hari-hari terakhir ngan Marinus, kami gi main Laser Strike ngan Mini Golf. Laser Strike sama macam Paintball cuma gune laser jek. Best! Tapi biasalah first time main. Asik arwah jek kena tembak hahaha

    Lepas tu diorang decide nak sewa Wii nye games untuk main kat lab. Saye cakap nak balik aaa sebab nak gelap dah. Diorang tahan.. ajak stay since Marinus dah nak blah.. dengan janji akan hantar balik malam nanti. Ok lah.. so gi la rent games ngan diorang. Diorang amik Eledees ngan Guitar Hero.

    First diorang main Eledees gune projector tuh. Kena capture Eledees sebab satu town tu blackout keje makhluk-makhluk tu la. Pas kat sorang-sorang main. Diorang suh saye main tapi saye tak nak memula sebab tau mesti pening nye.. and then tak pandai pun main console games ni. Tapi diorang suh gaks. As expected, lepas abis main penin giler...terus lari keluar amik fresh air.

    Bile dah recover sket tu, tengok diorang dah main 2 games serentak. Kat projector main Eledees, kat tv main Guitar Hero. Phil kesian kot sebab saye penin, so diye ajak main Bottle Top. Main kira nombor, bile sampai kat nombor multipe of 5 atau yang ade 5 kena sebut Bottle, if 7 kena sebut Top. Sape silap kena minum air as denda.

    Main la sekejap. Pastu diorang suh saye main Guitar Hero lak. Saye xmoh depa paksa gaks. Huhu memang asik kena paksa main jek kat sini. So main la macam hampeh. Depa suh cube lagi, saye xnak. Sebenarnye dah penat. Kul 12++. Pastu saye amik guitar betul and cabut masuk bilik.

    Petik-petik la lagu Wild Thing yang Mike aja dulu. Ciss.. still lembap gaks. Sambil-sambil tu bukak chord untuk Blowin In The Wind. Tau main chord tapi x reti nak strum haha Tak lama lepas tu Damon masuk, diye dah abis main. Diye nampak saye dok petik-petik gitar tak jadi so diye pun tolong aa main lagu tu hihi

    Labmates lain xde tanda-tanda nak benti main. Saye cakap je la ngan Damon saye tunggu diorang abis sebab nak balik. Damon kesian kot tengok muke dah toye semacam, diye cakap xpelah, diye anta kan balik. Masa gi jumpa diorang nak bagi tau nak balik, Phil baru nak stat masak telur. Kalau tunggu abis sampai Subuh pun rasenye tak abis tu hehe.. Kul 1 pagi baru sampai umah. Penat giler. Sabtu seharian x buat keje sebab penat. Dah le Senin nak submit report kat Geoff. Huhu Ahad ni kena pulun abis-abisan, meaning no novel-writing... erk...

    Pape hal pun, yesterday was fun. For sure, lab tu memang tak akan sama tanpa Marinus. Tak bley nak gelakkan diye lagi dah :( pesan kat diye, nanti datang balik buat PhD :)


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    See how preoccupied they were. Projector main Eledees, tv main Guitar Hero.

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Anyway, kat bawah ni gambar flat yang baru pindah 2 hari lepas. Kakak nak tengok. Mak pun mesti nak tengok tempat tinggal anak diye. Tangkap gamba living room ngan kitchen jek. Bilik sebab tak unpacked pun barang, stil dalam kotak-kotak lagi since bulan 2 tahun depan nak kena pindah flat lain plak. Kang mak tengok gamba bilik macam tu sah-sah kate anak diye ni malas kemas walaupun kenyataannye memang betul pun heheh


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    As I Would Have It
    Permalink |