about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Friday, May 30, 2008,12:34 PM
    The Da Vinci Machines
    Smalam Geoff decided untuk wat something different for our Graphics meeting. Diye ajak kami pegi ke Otago Museum untuk tengok pameran "The Da Vinci Machines". Kalau ikut masuk tu kena baya, but since Geoff arranged as one of graphics nye aktiviti, so dapat la kami masuk free :)

    So ape yang best? Selama ni memang tau yang Leonardo Da Vinci sangat popular dengan lukisan Mona Lisa dan The Last Supper. Dengan ilmu yang cetek ni, tak pernah la pulak saye tau yang diye ni tersangat genius and very futuristic. Ingatkan Jules Vern jek yang bley pikir something that beyond his time ;)

    Tengok inventions dari idea Leonardo yang tertulis dalam bukunye, Codices... memang saye kagum giler-giler. Setiap ciptaannye melibatkan physics, anatomy, astronomy dengan begitu details skali. Abad ke-14 tuh! Saye la ni dok pk simple physics dengan sume yang dah terbentang kat depan mata pun blur yang teramat. Adus! Terasa cetek sangat ilmu dalam pala ni. Very very ignorance!

    Setiap machines yang lahir dari idea Leonardo ni, dibina balik so that orang boleh tengok. Ade certain machines yang kami boleh pegang untuk lihat sendiri how it works. And again, briliant! Last skali dah puas tengok sume inventions diye, saye masuk dalam theater room yang display dokumentari pasal Leonardo. Dalam tu ade cushions dan nampak Rob tengah lepak. Saye pilih spot yang paling banyak cushions huhu Tak lama lepas tu, Geoff, Iggy dan sorang lagi budak Honors plak datang masuk. So kami pun berkampung la dalam theater room tu. Tapi saye tak tunggu dokumentari abis. Dah kul 4.30 masa tu and belum solat Asar lagi so kena la blah. Ooo ye skang dah nak masuk winter so siang teramat lah pendek.. kul 5++ dah gelap huhu...

    Photobucket

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket
    Antara inventions Leonardo

    Photobucket
    Theatre Room.. yang tengah khusyuk tengok tu la Rob..
    As I Would Have It
    Permalink |