about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Saturday, May 24, 2008,3:46 AM
    Flat Trip
    Sedey.... Rianne dah nak blah balik ke Netherlands... kite orang memang dah rapat sangat.. so untuk farewell diye, kite orang plan nak wat something yang memorable. So kami came up with idea untuk wat flat trip. Untuk spend masa among kami jek.. and away from others. Asalnye plan nak gi ke Brighton Piers somewhere near Christchurch. Tapi bile pk-pk balik, jauh nak sampai ke sana and kami nak gi untuk 2 hari jek. Tak berbaloi. Nanti abis masa dalam kete jek so last minit tuka plan. Kite orang decide gi halfway jek, which is Timaru.

    Bermula ngan sewa kete Hyundai Sonata, kami bergerak lebih kurang jam 9.30 pagi. Gi shopping barang-barang untuk makan kat Countdown, dalam 10.30 baru gerak kuar dari Dunedin. Oh ye, malam sebelum tu kami dah wat bekal. Yi Tian wat Coffee Cake & Sushi, Rianne wat kus kus and saye wat agar-agar kelapa. On the way ke sana, singgah kat Oamaru dan dengan xde kejenye gi main boling kat situ hahaha..

    Dalam 1ish kami sampai ke Timaru. Singgah i-Site dulu untuk survey accommodation. Last-last main redah jek gi somewhere dekat Caroline Bay. Since ade 5 orang, and malas nak dok backpackers, kami decide untuk try with motel. Nasib baik kat Homestead Motel ade bilik untuk 5 orang, and sangat puas ati lah kat situ. Nice room, nice toilet, sume ok lah.

    Photobucket
    Prepare untuk gi lunch..

    Well, untuk lunch, kami dengan giler nye gi ke Caroline Bay. Tak kire la tengah windy giler waktu tu, redah gaks. Menggigil-gigil waktu lunch. Pinggan plastik pun terbang-terbang sebab angin kuat. Tapi tak spent lama la kat situ sebab sejuk dah tak tahan. Balik motel ape lagi. Sume tido tak hengat!

    Photobucket

    Photobucket

    Photobucket

    Since antara motif trip ni untuk menghabiskan duit... so malam tu memang la plan nak makan kat fancy restaurant. Pegi kat Ginger & Garlic. Pergh! Dah le mahal. Choice yang ade yang boleh dimakan cume Fish of the Day jek huhu.. nasib baik salmon diye agak besar so quite kenyang. Makan kat situ, kami dikelilingi oleh orang-orang veteren jek. Piano pun makcik yang main, lagu klasik abis. Yang muda-muda sume gi ke bar kat the other side. Masa gi baya bil pun lawak giler biler cashier tu tanya kami ni trainee doctors ke hahahahaha

    Photobucket

    Abis makan diorang xnak balik lagi, so gi lepak minum coffee kat Old Banks Cafe & Bar. Since saye tak minum coffee so pekena hot chocolate je lah. Sat jek lepak kat situ, then balik motel, sambung supper. Giler! Ternak badan betul. And then ade cerite yang sangat lawak berlaku but then kami dah janji, it will be our own secret. Something that will be remembered only by us ;) Kul 12 sume dah masuk bilik tido since sok pagi kul 9 nak kuar dah. Kena breakfast dulu before gi.

    Photobucket
    Before nak balik selepas pekena coffee

    Photobucket
    As usual posing before check-out

    Lepas check out, gi shopping kat Timaru. $$$ habis beli baju. Same jek kedai kat Dunedin tapi sebab dah nampak kat depan mata kan.. so sapu je lah. Abis shopping, balik and singgah kat Whitestone Cheese factory untuk lunch. Bley tahan la untuk saye yang tak berapa makan cheese ni. Anyway kat situ, solat kat tepi jalan jek tapi ape yang nak dibagi tau ialah how concerned Yi Tian and Alexa were. Diorang sanggup tunggu kat tepi jalan tu dalam sejuk-sejuk sampai saye abis solat, padahal tak suruh pun. Tabik beb!

    Photobucket
    Ni la lunch cara diorang.. adus! Kelaparan sih..

    Last destination, kami singgah kat Moeraki Boulders. One and only place kat dunia yang mane batu-batu kat situ perfectly round. Nobody knows how it is possible. Masa sampai dah kul 2.30 pm. Hi-tide. Tapi tak peduli. Nak amik gamba dekat batu punye pasal.. kami redah gaks. Satu lagi keje giler. The moment jek ombak reda sket, kami terus lari panjat batu-batu tu untuk bergambar. Nak turun pun kena tunggu ombak surut balik. Risau jek jatuh sebab licin. But it was fun. Unfortunately dapat last minit nye txt ade miting untuk participants Bersatu Games kul 4 so kul 3 tu kite orang dah blah dari sana. And sampai tepat-tepat kul 4.

    Photobucket Photobucket
    Photobucket Photobucket
    Photobucket Photobucket
    Photobucket Photobucket Photobucket

    Hmm kesimpulannya... trip kali ni memang sangat best! Sayang sangat Rianne nak blah. Hopefully satu hari kami bley ke Amsterdam lawat diye kat sana. And she will definitely be missed!

    As I Would Have It
    Permalink |