about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Wednesday, April 16, 2008,7:55 PM
    NZCSRSC 2008
    Yay! It's good to be back! Sejak Isnin yang lepas saye berada di Christchurch, menghadiri New Zealand Computer Science Research Student Conference di University of Canterbury (UC). Kalau ikut plan asal, kami pergi dengan kete Greg. Hari Ahad tu lak tetibe kete Greg wat hal. Greg ajak gi naik bas tapi sebab malas nak pk dah so saye and K Liza wat keputusan drastic terus beli tiket kapal terbang round trip. Melayang $$$ tapi xpe. Balik pagi Khamis tadi (ponteng conference pagi tu) sampai sini tengah hari meaning petang ni bley gi training Scorpions!

    K Yati dari Auckland dah inform nak turun so dapat la jumpa diye. K Yati still macam dulu. Xde perubahan. Dari Auckland sewa van turun wat trip ke South Island ni. Dasat tul! Dekat Christchurch kami tumpang umah kawan K Liza, Mashitoh. Skali jumpa.... laaaaa.. kak Mas ke.. Dah lama kenal kak Mas ni sebab diye dulu lecturer UNITAR and saye pernah aja program UNITAR cawangan utara. Jejak kasih tul. Umah k Mas.. pergh.. sket nye lawa.. besar siap ngan garden ngan ade pokok epal & anggur lagi. Rezeki diye.. baya NZD320 jek seminggu.

    Kat UC tu jumpa ngan Dr. Mukundan. Dulu diye jadi lecturer saye kat MMU skang jadi lecturer kat UC gaks. Dr. Mukundan still cam muke saye... bagusnye... in fact diye yang tegur dulu before sempat saye say hi kat diye. Diye jugak tau Geoff sebab sume students' theses bawah diye dihantar ke Geoff untuk disemak.

    Orang kate sambil menyelam minum air. Tapi saye ke sana menyelam sungguh.. tahan nafas tak minum-minum. Kalau orang tanya ape ade kat Christchurch, memang xtau la. Kuar pagi gi UC then lewat petang balik. Xde jenjalan langsung. Almaklum ler dok umah orang kan. Kite orang ikut diye kuar masuk gi university je lah. Boleh jek nak gi jenjalan sendrik tapi malas nak ponteng session smalam sebab ari ni dah tak datang langsung. Xpelah.. lain kali bley gi lagi.

    One thing for sure, Christchurch tak sama langsung macam Dunedin. Pergi sana ibarat dari Serdang turun KL. Christchurch betul-betul bandar besar. Umah besar-besar. Dengan jalan yang sangat sibuk. Dunedin kecik jek. Nak gi mane-mane jalan kaki. Dah sampai ke Christchurch ni buat saye appreciate Dunedin. Simple je life kat sini. Best!

    p/s: Tahniah ye Noris dapat sambung ke UK!
    As I Would Have It
    Permalink |