about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Wednesday, May 7, 2008,1:44 AM
    Malaysian Nite!
    Alkisahnye begini. Last year masa tengok-tengok site Toroa nampak ler Malaysian Nite nye event. So biler dah dok sini dengan saje-saje saye tanya Yi Tian, tahun ni xde wat lagi ke. Yi Tian cakap tahun lepas diorang suke so diorang request buat lagi. Hahaha ape lagi. Saye ngan Yi Tian berdua je lah wat plan, set tarikh sume. Yi Tian gi tau Brigit. Once approved jek tarikh tu, mangsa seterusnya, Cik Yana kite lah hehehehe Pastu dengan sesuke atinye appoint Yana jadi Ketua Chef since I chose to be Program Director :D

    Programnye? I think I should do on something that I'm good at, which is Silat. Dulu-dulu masa kat MMU memang slalu wat performance, and biasa gak train orang. Kebetulan Faizal pun bekas ahli PSSGM gak so dengan mengheret Bukh dalam agenda ku ini, dah setel satu performance. Then Munir lak offer untuk main kompang. Ok lah.. another different performance. In between nak tunjuk movie pasal Tourism Malaysia. Next, wat fesyen show. Biasale.. program direktor giler glemer memang macam ni. Untuk final performance, saye nak tutup with koir beramai-ramai lagu patriotik. Ingat nak wat koir betul tapi sebab tak cukup masa untuk prektis, so kami decide untuk nyanyi ikut lagu sambil pass lirik pada sume orang. Lagu Keranamu Malaysia (ingat masa jadi naib johan koir untuk lagu ni dulu huhu). Ops before lupe, majlis dibuke ngan lagu Negaraku la...

    Minggu Malaysian Nite tu..uish.. saye memang sibuk sangat. Dengan miting with Geoff hari Khamis, saye kena present on Friday, ngan nak gi beli barang-barang lagi, nak handle performance, tetibe jadi bidan terjun kena main jidul(???) untuk kompang, nak masak lagi, and training voli.. adus.. terasa tak menang tangan. Tapi nasib baik managed untuk wat sume tuh. Dari bab masak-memasak ni, kami bagi tugas. Yana wat soto, nasi impit, kuah kacang, roti jala, kuih seri muka and kuih lapis, Tammy tolong wat kuih sagu, Suraya wat buah melaka dan kuah lodeh, dan saye plak buat kek batik dan begedil ayam. Yang lain tolong potong. Oh ye, Alexa flatmate saye pun tolong gak. Tetibe diye jadi orang penting. Siap tolong buatkan kuah dal lagi. Thanks mate!

    Photobucket Photobucket
    Lauk-pauk & persembahan kompang

    Photobucket

    Photobucket Photobucket
    Persembahan silat Faizal & Bukh

    Photobucket
    Fesyen show

    Photobucket
    Nyanyian lagu Keranamu Malaysia secara beramai-ramai

    Photobucket Photobucket
    Bergambar selepas abis persembahan

    Photobucket
    Bersama flatmates..hmm Rianne xde dalam gambar sebab diye pergi bercuti ke Queenstown

    Overall Malaysian Nite malam tu was a success lah. Lepas abis event gi lak umah Munir sebab ade celebration harijadi kat situ. Sampai-sampai orang pun dah nak balik. Lauk-lauk masih banyak and sedap-sedap plak tu.. hmmm


    Photobucket
    Saye memang pantang nampak belon..

    Photobucket
    Kami dengan bangganya mendeclare diri sebagai Kelab Anti Ct hahaha jahat giler..
    with Pokku & Haziq
    As I Would Have It
    Permalink |