about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Sunday, April 27, 2008,11:31 AM
    End of New Zealand
    Dah seminggu tak update blog. Ade cite tapi xde gamba. Kang Mat Nabil tak caye lak tak letakkan bahan bukti kat dalam entry ni. So dengan penuh kesabaran menunggu akhirnya dapatlah gambar-gambar yang bakal dicitekan kat sini...

    On 20th & 21st ari tu, saye mengikuti study trip organized by Malaysian Students ke Invercargill yang terletak di selatan New Zealand. Tempat pertama yang kite orang tuju was Rose Garden. Hmm saye suke tengok bunga tapi tak ler teruja sangat nak tanam. Takde bakat so bile owner tu dok cite-cite pasal bunga ros, macam mane nak tanam.. I was just standing there sambil lawan rase sejuk. Uish dah le balik dari Christchurch ari tu selsema.. ni dengan cuaca sejuk lagi...


    PhotobucketPhotobucket

    Photobucket
    Err.. pengumuman penting.. jaket itam yang dipakai tu sangat besar eh :D

    Next, kite orang pergi ke Bluff.. point paling akhir di New Zealand. Selepas Bluff ialah South Poles huhu sampai Bluff ujan.. tapi tu tak menghalang kami daripada terus bergambar hahaha



    Photobucket

    With Iman, Aisyah (anak en Sabry), me & Amni (anak en Sabry gaks)
    Sape En Sabry tu.. salah sorang postgrad kat sini yang bertanggungjawab menjemput saye di airport masa memula sampai Dunedin dulu..ditemani oleh Yana.. aiseh Yana lagi.. ok ok.. kang kite tengok gamba Yana ye ;)

    Photobucket
    Bas yang kami sewa untuk trip ni

    Dari sini singgah makan tengah hari kat Invercargill. Makan kat Subway jek. Dok sini tetibe dah giler Subway :) Lepas makan sementara nak tunggu naik bas tu.. ape lagi.. bergambar lagi lah hehehe


    Photobucket

    Lepas lunch kami ke Dairy Farm.. tengok macam mane milking process and dapat taste susu fresh lagi. Sedap! Owner farm ni is Indonesian.. dah 14 tahun menetap kat sini. Accent? Mak aii.. Kiwi abis... hmm sejak dok NZ ni saye dah mule admire Kiwi accent... :)

    Photobucket

    Pastu kami pegi ke hostel. Ape ntah namanye tak ingat. Kat situ En Sabry n kak Lily tengah sibuk prepare dinner untuk kami. So makan pun macam ala-ala kat hostel but it was fun. Dah lama tak beraktiviti macam ni. Malam tu plak lepas sesi suai kenal.. kami wat aktiviti masing-masing. Ade yang main board game. Saye hehehe bersama anak-anak en Sabry and Munir dan juga Sue Ann... kite orang dok layan gitar je la ;)

    Sok pagi lak lepas brekfes, kami gi ke Fonterra.. kilang dairy yang ke-5 terbesar di dunia yang produce cheese and yogurt. Tak dapat masuk kilang. Diye bawak tengok dari luar jek. Tapi presentationnye di buat dekat town hall. Dapat la rase cheese free. Oh cheese diye plant-based so nothing to worry. Bley bedal jek..

    Photobucket

    Destinasi terakhir ialah ke Allience Freezing Work yang terletak di Mataura. Kat sini dapat tengok macam mane daging halal di New Zealand di sembelih. Pergh! Best nye. Dari stat sembelih, sampai la ke skinning pastu potong daging secara moden. Tengok lembu-lembu dan sheep tergantung macam itik gantung kat restoran Cina tu huhuhu Rasenye tu la pengalaman paling menarik. But very unfortunately kamera diharamkan sama sekali kat situ. Jadi kami hanya bergambar kat pekan koboi Mataura

    Photobucket
    Yang ujung belah kiri tu Amira, anak sulung en Sabry


    Photobucket
    Ehem ehem.. ni la Yana.. yang banyak tolong saye kat sini.. even before sampai sini pun ;)
    Thanks heaps, mate!

    Hmm part paling sedey was bile nak balik. Sebab tau.. balik nanti back to normal life.. wat research again.. -sigh- Tapi masa nak balik tu bas lak leaking.. dengan ujan yang lebat.. sementara tunggu bas baru datang... tetibe terlintas idea untuk wat nopen hehehehe

    Overall, it was a really fun trip. I really enjoyed it. Looking forward to the next trip ke Stewart Island masa spring. Harap-harap Imran jadi la organize trip ni. Hmm before that ke Wellington dulu untuk Bersatu Games. Timi dah bagi tau make sure voli kena menang tahun ni hehe ok bos! Tapi tu pun if Geoff tak cakap x bley pi la kan.....
    As I Would Have It
    Permalink |