about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Sunday, September 21, 2008,3:32 AM
    Hasil Biskut Raya...
    Akhirnya.... berjaya jugak menyiapkan biskut raya yang pertama di Dunedin nih. Bermula pada hari Sabtu. Kire macam warm up dulu lah dengan membuat ShortBread. Hmm jadi tapi kurang manis. Tak kisah la tu. Yang penting dah dapat feel buat biskut kat sini.

    Misi diteruskan pada hari ini, Ahad dengan membuat Tat Ros. Hmm... dalam pala nak guna bentuk ikan yang dah dibeli. Then pandai-pandai la buat lubang kat tengah-tengah untuk diisi dengan jem. Tapi.. alahai... nak buat lubang guna tangan.. macam buat labu dengan tanah liat la plak. Alexa cakap satu ikan je amik masa 5 minit untuk wat lubang so that it became perfect. Yi Tian geleng-geleng pala. Heran apesal lah saye ni sanggup menyusahkan diri sebegitu sekali hahaha

    Photobucket
    Err Azrul.. letak gamba ikan ni dulu eh.. gamba ikan dari trip ari tu x dapat-dapat lagi..
    isk isk..


    Anyway.. selepas beberapa ketul ikan dibuat, saye mula give up. Leceh satu hal. Secondly, ikan tu gabak-gabak. Rase rugi lak dapat sikit jek nanti. So mula la kepala ni dok pikir ape bentuk nak buat. Dapat idea wat bentuk kerang. (Acuan pastri bagi 4 then lapis-lapiskan. Kat tengah isi jem.) Dah buat rase macam tak best. Tibe-tibe secara spontan datang idea. Since buat Tat Ros, so might as well bentuknya dibunga-bungakan sedikit. Jadilah seperti yang di bawah hehehe


    Photobucket
    Yang kat depan skali bentuk kerang. Blakang bunga kunun ros :D


    Food tester saye semestinya Alexa dan Yi Tian hehehe. Diorang suke. Bley percaye sebab diorang asik makan jek ;) Then bagi Barbora lak rase. Diye rase macam Krismas lak sebab kat Czech diorang wat cookies isi ngan jem gak. Borbora pun suke sebab before kuar umah diye mintak lagi. Tak kire lah if depa nak jaga ati sekalipun. Yang penting biskut raya ku yang pertama di Dunedin dah jadi. Yay!

    Btw.. di bawah ni merupakan klip video raya Otago untuk tahun ni.. enjoy!!



    i) Imran nak paksa rela jugak saye masuk pertandingan kuih raye anjuran kelab. Boleh dengan syarat xnak anta 40 keping sebagai syarat masuk pertandingan. Mane cukup... nak distribute kat labmates sume lagi

    ii) Percaye atau tak.. tapi Geoff tak sihat ari ni. Secara rasminya miting esok xde :D

    iii) If ade kesempatan nak buat satu lagi biskut raye Sabtu depan ;)

    iv) New season untuk series dah stat last week.. so bermulalah kembali episod mendownload series feveret. Smallville season 8x01 dan Supernatural season 4x01 dah berjaya ditonton ngeh ngeh..
    As I Would Have It
    Permalink |