about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Thursday, June 26, 2008,1:50 PM
    Notis Pemberitahuan
    Blog ini akan berada di dalam keadaan sunyi sepi tanpa tuan rumahnya kerana dalam masa sejam dari waktu blog ini ditulis, saya akan berangkat ke Christchurch. Esoknye pula akan terbang ke Wellington untuk Sukan Bersatu selama seminggu.

    Be back on 5th July... so stay tune.... ;)
    As I Would Have It
    Permalink | 3 comments
    Wednesday, June 18, 2008,11:22 PM
    Bon Voyage!
    Smalam, Rabu, 18 June 2008.. Rianne berangkat ke Australia. Pegi holiday kat sana dulu then baru balik Holland. Sob sob sob. Untuk membuatkan hari tu bertambah sentimental valuenye, saye pun mengoffer diri untuk anta Rianne & Leonie (another Dutch lady) ke airport. Bertemankan Yi Tian, hampir pukul 8.30 kami bergerak.

    Teringat kali pertama Rianne sampai. Masa tu saye ngan Yi Tian jek yang dah ade kat flat tu. Excited waktu tu nak jumpa flatmate baru. Diye sampai jek, memang terbeliak jugak ler tengok, dengan tinggi & cantik. First time sembang ngan diye, nampak ler keperamahannya. Teringat jugak masa Rianne cite diye ade kawan-kawan Muslim dekat Holland, and surprisingly diye tahu pasal Islam. Tak susah nak terang nape kena pakai tudung or ape itu Halal. Rianne memang dah arif! Awal-awal kenal lagi diye dah gelar saye crazy and funny hahahaha

    Well, masa anta tu, sampai airport lebih kurang pukul 9.10 am. Lepas checked-in, kami pegi breakfast sat. Alexa called dari Australia untuk wish goodbye kat Rianne. See, how close we are! Then gi tunggu sampai diorang checked-in kat gate. Sedey...... seriuosly sedey...

    Masa last dinner kat Velvet Burger, Rianne bought few stuff untuk kite orang. Diye bagi kad saying thanks, Dutch cookies, lapik pinggan untuk letak tea bags (huhu gonna miss tea without her) and small notebook untuk kite orang tulis perkara-perkara yang nak diberitahu dekat diye. Dah add skype Rianne so pasni still masih boleh keep in touch! Ooo Rianne juga bagi saye satu blouse sebab diye x boleh pakai, agak pendek. Nasib baiklah saye maintain badan so blouse tu fit me really well hehehe

    Macam mane flatmate baru agaknye? Hmmmmm...


    Photobucket
    @ Airport

    Photobucket
    @ gate pelepasan
    As I Would Have It
    Permalink | 10 comments
    Monday, June 16, 2008,1:36 AM
    Rianne's Farewell...
    Macam tak percaye jek.. tak lama lagi Rianne dah nak blah. Sedey? Sangat. Ye la, Rianne sangat baik. Lepas ni flatmate baru xtau macam mane rupe and macam mane perangai. Kayla sampai skang pun susah nak get along, ni kan orang baru. Harap-harap sangat ok.

    Sabtu lepas, tengah hari tu gi kuar town ngan Alexa and Rianne untuk cari hadiah Yi Tian. Kami konon nak gi Farmer's market pagi tu but then saye tengok Euro, then gi brekfest kat umah member. Txt Rianne xde jawapan, so assumed diye tak bangun lagi. Then txt Alexa if bley postpone gi town tengah hari sebab terasa nak gi main voli. Alexa ok jek.

    Tapi tu ler. Dah main tak ingat dunia la plak. Konon nak balik kul 12 tapi terlajak sampai kul 1. Alexa ngan Rianne dah gi town. Tapi sempat kejar diorang dalam kul 2 tu. So we went shopping, then bawak depa pi pekena Bubble Tea. Pastu lunch kat Apsara.

    Photobucket
    Layan Bubble Tea

    Besoknye konon Alexa nak masak untuk kami sebab Isnin diye nak balik dah. Sekali tak jadi sebab Rianne tak pernah makan kat Velvet Burger so tukar plan. Kami dinner kat Velvet Burger instead. I had burger called "Animal's Right" - a vegetarian burger :D

    Photobucket

    Yeap.. animal's right!

    Photobucket

    Photobucket
    Pakiwaitarean Ladies...

    Lepas dinner kami pergi ke TimeZone untuk tangkap gamba beramai-ramai. Sepatutnye kami berlima campur Kayla, tapi kali ni Yana ganti Kayla, our newest member of Pakiwaitara ;) Funny... tak pernah tangkap gamba sticker kat mesin yang kena baya NZD5. Kami wat 2 shot with various poses, then untuk setiap shot pilih 2 poses yang paling berkenan di hati. Decorate gamba-gamba tu with frames, words, dan macam-macam lagi lah. Hasilnya, seperti di bawah ;)


    Photobucket
    As I Would Have It
    Permalink | 5 comments
    Wednesday, June 11, 2008,5:34 PM
    Dunedin & Snow
    Ikut weather forecast, Ahad last week snow akan turun di Dunedin. Apa lagi, untuk orang yang teringin sangat nak tengok snow ni memang sangat-sangat teruja lah. Tak sedar diri yang badan ni masih sakit-sakit and doktor dah bagi tau dok umah diam-diam and banyakkan berehat. Snow punya pasal, sume tu letak kat tepi.

    Malam tu tak tido tunggu snow. Hasrat termakbul. Dapat tengok snow turun secara live! First time turun tak berapa lebat. Second time tu banyak. Dengan jakunnya gi berlari keluar. Tak peduli dah sejuk ke tak. Yang penting dapat main snow hehe

    Pagi nye gi Forester Park untuk main snow. Munir nak naik bukit tinggi-tinggi sket tapi Timi tak berani nak redah so xpelah, kami setel kat park tu jek. Tengah-tengah main ada mamat kiwi sorang berhenti tengok kite orang. And then tanya, "you guys must be from Auckland". Hahaha nampak sangat jakun tengok salji. Ooo kat Auckland xde salji eh.. kat south jek...

    Tapi salji kat sini xler selebat kat Jepun sana.. or US or Canada... tapi x kisah.. yang penting namanya salji! Skali dapat tau Yana naik Signal Hill tu dengan salji yang lebih tebal huhu xpe xpe... bulan 8 ni gi ski trip kat Queenstown.. konpem salji melampau tebal.. so bley main salji puas-puas!


    Photobucket
    Main salji yang turun...

    Photobucket
    @ Forester Park

    Photobucket
    Jakun giler main salji mnah Tapah nie..

    Photobucket
    Hasil tangan Munir

    Photobucket
    Err snow man or snow dog?
    As I Would Have It
    Permalink | 15 comments
    Thursday, June 5, 2008,7:44 PM
    Soon to be Released -> Mastika Aurora
    Akhirnye.. cover terbaru novel saye.. Mastika Aurora dah dikeluarkan oleh KD.. cover jek baru kuar.. buku lom lagi... banyak lagi proses.. tandatangan agreement sume.. tapi yang penting dah nampak cover.. tu yang buat tambah semangat nak siapkan next novel untuk siri PF ni.. yang dari dulu dok 7.5% jek tak bergerak-gerak huhuhu.. nak wat cemane... sibuk beb!

    Anyway.. Rianne nak novel terbaru ni as gift untuk diye walau pun diye tak paham Malay.. nak ngan otograph skali hehehe... no worry Rianne.. akan di pos novel ku ini sampai ke Netherlands sana ;)

    Photobucket

    -------------------------------------------------------------------------------------
    Memori silam menjadikannya kental tidak berjiwa.
    Biar dicaci dan dibenci dia tetap teguh mempertahankan pendirian.
    Asalkan semua tunduk patuh pada suara arahannya.
    Itulah kebahagiaan dunia yang dicari.
    Sungguh tidak disangka apabila takdir mula mencampuri.
    Tanpa disedari, dia dipertemukan dengan sebuah dunia yang begitu asing sekali.
    Hadir si cilik meruntuhkan dinding keegoan.
    Namun sang putera pula menambahkan kebencian.
    Keputusan yang diambil bersifat peribadi akhirnya memakan diri.
    Tujuan hidup kini mulai diragui.

    Berbaloikah menggadai nyawa untuk memperbetul kesilapan sendiri?
    Sebuah konflik diri yang harus dileraikan.
    Berasaskan keperitan yang akhirnya menjadi pengajaran.
    Pengorbanan dan kesetiaan menjadi ujian.
    Mampukah semuanya diharungi dengan keikhlasan?
    As I Would Have It
    Permalink | 15 comments
    Sunday, June 1, 2008,12:40 PM
    End of Semester Dinner
    Sabtu lepas, Toroa buat End of Semester Dinner di Leviathan Hotel. Antara sebab selain daripada semester yang dah nak berakhir ialah there are many exchange students kat sini. Berakhirnye semester bermaksud diorang ni sume akan balik ke negara masing-masing, termasuklah Rianne sob sob. Ade jugak yang dah menamatkan pengajian diorang pada semester ni.

    Seperti biasa, a day before tu, saye, Yi Tian and Alexa pasti akan spent the whole nite figuring out baju ape nak pakai. Dah dapat approval sume baru bley proceed hehe Rianne masa tu gi party so diye tak join lah sesi trial ni. Funny, it took Yi Tian 5 trials sebelum kami finally approved ;)

    Dah plan untuk dinner ni kena dok skali and tangkap gamba sebanyak mungkin. Memang kami giler bergambar sket hehe Alexa naik bas yang pertama so diye turun dulu and booked meja yang paling hampir kat pintu but meja tu agak lambat sket la dapat gi amik makanan. Kami berempat kat situ. Kayla as usual dengan geng-geng diye. Kite orang tak bape kisah sangat sebab dari dulu sentiasa consider hanya kite orang berempat jek satu umah.

    Makanan diye ok lah. Tanya kat chef diye ade halal meat tak. Diye cakap sume halal. Ayam diye sedaplah. Yang lain tu biasa jek. Tapi tak bley sangat nak enjoy makan sebab angin dah naik. Kali ni bukan sebab perut kosong tapi rasenye sebab before that ade makan something yang tak sepatutnye. Kite orang amik the earliest bas untuk balik which was at 9.45 pm. Sampai umah, sambung lagi borak-borak sambil pekena teh ngan Rianne, Alexa and Yana.

    Hmm alahai... sedihlah bile pk Rianne nak pegi ni. Xtau if pengganti diye untuk semester akan datang best macam diye atau tak. Kite orang cakap ngan Alexa suh Sukulu (Fijian kawan Alexa) mintak tuka flat since she's not happy tinggal kat flat diye. And Sukulu pun baik jadi sesuai la pun untuk replace Rianne and Rianne pun sangat happy if orang itu adalah Sukulu. Hmm we'll see.....


    Photobucket
    With my sweet Rianne...

    Photobucket Photobucket
    Flat photos

    Photobucket Photobucket
    Yang dok tepi Alexa tu ler Sukulu

    Photobucket Photobucket

    Photobucket Photobucket

    Photobucket
    Khas untuk Mat Nabil dan Mamat Alpyan Sudarmaji.. korang tengok la ye puas-puas sebab pasni dah xde gamba Rianne sangat :(
    As I Would Have It
    Permalink | 8 comments