about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Wednesday, December 19, 2007,8:43 PM
    Aidil Adha di Dunedin
    Photobucket
    Hani, Amnah, Wan and Me.. err nampak berisi kan? Nak wat cemane.. pakai baju 2 lapis.. sejuk hehehe

    Pagi tadi bangun seawal 4.45 am untuk Subuh dan tak tido terus sebab Solat Raye akan bermula jam 7.30 am. Janji ngan Hani nak jumpa kat depan padang kul 7.15 am. Dalam kesejukan pagi berjalanlah kami berempat menuju ke Al Huda Mosque yang terletak di Clyde St. Ade la 2-3 muka Malaysians yang dikenali kat situ. Yang lelain sume dari Middle East dan juga Afrika.

    Khutbah raye pun skejap jek. Mungkin sebab ari tu tak cuti. Ade yang kena gi keje, students masih ade yang ade kelas. Anak-anak kena gi sekolah. So semua nye rushing balik. Korban? Xde pun. Tahun lepas ade dan sume yang gi dapat daging huhu lembu sampai lewat kot. Xde rezeki nampaknye. Pastu kul 5 ade yang buat bbq kat garden. Malas lah nak join.

    Kesimpulannya, tak rase macam raye pun kat sini. Balik dari masjid, berangan-angan nak gi lepak kat kedai mamak. Mane nak cari kedai mamak kat sini Cik Kiah ooi! On the way tu singgah umah Wan jap minum Milo, tibe-tibe berderai lebat ujan turun. Adus.. dah le x bawak coat langsung. Forecast kate ari ni tak ujan. Cis.. x reliable sungguh. Ujan reda jek trus lari balik umah ngan baju kurung tu. Sampai umah tido hehe sebab ngantuk gile.

    Tingat masa sambut Aidil Adha tahun lepas. Kami sambut adik-beradik jek sebab mak ngan abah kat Mekah. Yang best nye sebab mak and abah pos baju raya dari sana hehe yang tak best.. raye tu la yang mencatat sejarah di mana lepas solat raye jek saye trus terlantar sakit selama 2 minggu! Betul-betul sihat ialah sehari b4 mak ngan abah balik. Ngade-ngade tak? hehe

    Anyway, malam tadi wat Kek Batik untuk jamu flatmates dan juga labmates. Nak masak dish Malaysia tak reti dan tak cukup bahan. Lagipun kek merupakan kepakaran utama yang konpem jadik hehe so petang tadi gi la singgah lab sat untuk anta kek. On the way jumpa Jefri, budak undergrad penyokong Arsenal. Diye ajak if nak gi umah En Sabry makan satay hehe Terpaksa tolak sebab niat nak gi lab anta kek je and terus balik. Dan ingat nak sambung menulis novel ari ni. Yay!

    p/s: Malam tadi 2 orang Indian guys datang lepak umah sebab flatmate, Mansi, dari India. Sorang tu name Andrew.. dari jauh ade iras Suresh Mohinder (Heroes). Sorang lagi Karthik, dari film industry. Diorang terkejut sebab saye tahu pasal Bollywood movies more than them even Karthik dari bidang tu ekeke anyway, abah dah tak payah nak isau nak pos cite Bollywood kat sini sebab Karthik ade banyak movie baru yang diye nak kasi pinjam.. termasuk Sivaji :D

    p/s 2: berdasarkan ketidak meriahan raye tahun ni... 80% niat ati dah bertekad untuk balik raye kat Mesia tahun depan.. even bukan first day raye pun.. dalam bulan raye gaks! -> subject to change hihi


    As I Would Have It
    Permalink |