about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Monday, December 17, 2007,11:14 PM
    Perkembangan Terbaru di Tapah
    Terima kasihlah dekat Kak Na, kakak sulung sebab rajin mengupdatekan cite-cite terbaru di Tapah. Nanti akak dah balik KL, sape nak amik alih eh report cite-cite ni?

    Pertama sekali, Awish, anak Kak Na dah bersunat. Hehe akhirnya mimpi ngeri Awish menjadi kenyataan. Ari tu kol Awish kate sakit sikit jek.. Macam tu lah baru boleh jadi strong boy! Mak Tok Awish and family sume turun dari Perlis. Macam jadi majlis besar la pulak. Malam before berkhatan tu wat kenduri doa selamat sket. Pak Ngah Raof (abang ipar) baca doa. Tengok gamba kek tu bley tahan lagi. Satay????? Adus! Mau tak terliur.


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Muka poyo Awish tunggu Dr. hehe

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Selamat hehehe


    Kedua, Kak Ida (kakak 2nd) dan Abg Raof berjaya jugak tukar ke Teluk Intan. Good for them sebab dah beli umah kat sana. Pasni xde lah kecoh dah umah kat Tapah tu sebab dah xde mulut-mulut kepoh Kak Yong dan Angah. Baby Zaid pun xde lah isau dah bagi orang lain jaga sebab kat Teluk Intan bley anta kat umah Opah Wok (mak mertua kakak) je kan.

    Memandangkan kanak-kanak dah xde kat umah tu, mak pun ape lagi. Mula merubah posisi umah tu. Huhu dapur depan dah jadi lain sebab peti ais dah di letak dekat ngan dapur belakang. Selepas di make over, begini la rupenye...


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Dapur depan (dry kitchen)

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Dining Hall dari 2 sudut dan keadaan yang berbeza. Wet kicthen berada di sebalik tingkap2 tu. Sebenarnye bukan dapur pun tapi back porch yang abah dah transformkan jadi dapur.

    Ketiga..huhu.. kete sporty merah itu telah menjadi hak abang Je. Pesanan dari adik ni, abang ooi.. jagalah kete tu betul-betul. Sayang woooo... empat-empat taya tu baru je tukar bulan 5 ari tu.. tapi satu dah pernah pancit waktu pegi friendly voli ngan PORIM ari tuh..dan juga maintenance yang lain sume dah buat...


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Ni lah kete yang dah banyak berjasa dan meninggalkan 1001 kenangan.. kete ni jugak le yang memudahkan urusan untuk ke KD :)

    Dan Abg Je jugak dah beli notebook baru. Siap ngan printer skali. Haa... dah ade notebook tu, rajin-rajinlah ye tulis sambungan kepada novel yang bakal diterbitkan jika ade rezeki ;) xyah le tulis ngan tangan lagi. Penat Kak Na nak retype hehehehe


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Acer tuh..

    Sedikit perkembangan kat sini. Lately asik ujan jek. Kalau kat Mesia dulu, bile ujan jangan harap nak redah. Kat sini, selamba jek kuar waktu ujan pakai winter coat jek. Malas nak beli payung. Lagipun xde lah ribut macam kat Mesia... cume nye sejuk je lah.. Skang ni musim buah ceri so smalam gi ke New World, beli lah sikit. Walau pun mahal.. NZ$19.95 per kilo... nak makan punye pasal.. x kisah. Yang penting tak menyesal. Dan pagi tadi wat Garlic Bread yang pertama. Hehe jadi dan sedap :D


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Menarik nye....

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Saje nak tunjuk.. pemandangan dari tingkap bilik.. tahun depan x sure bley dapat view macam ni lagi ke tak.. sebab apply untuk all girls' flat. tengok nasib aa dapat yang mane..

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Saje nak selitkan jugak. Gamba masa wat kenduri doa selamat dulu.. before fly dan before puasa.. err rase macam nak balik beraye kat Tapah je tahun depan hehe

    Anyway.. itu je lah nak cite. Selamat menyambut Aidil Adha buat semua. Looking forward untuk beraye buat kali pertama kat sini. Tengah pikir-pikir baju ape nak pakai eh? Pastu terus gi lab ngan baju tu? Hmmmm...
    As I Would Have It
    Permalink |