about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Thursday, December 20, 2007,10:22 PM
    Gisborne's Quake
    Bangun subuh tadi dapat txt dari Kak Na. Mak risau pasal gempa bumi yang berlaku di Gisborne. Kak Na tanya lagi, jauh ke Gisborne dari Otago.

    1. Tak pernah dengar pun pasal Gisborne.
    2. Tak tau pun New Zealand kena gempa bumi.

    Yup. Takde kecoh-kecoh pun kat tempat kite orang. So pagi tadi before reply txt tu, cek la kat internet. Oooo baru tau Gisborne tu kat North Island. Dekat ngan Auckland. Jauh lah dari sini.

    Gi lab tadi tanya Mike. Diye pun tau sebab kawan diye txt tanya diye selamat ke tak. Tanya Kak Liza, diye pun xtau gaks. Orang kat sini rileks jek. Xtau la plak if sebab kami kat pulau yang berlainan so xde kecoh-kecoh sangat.

    Apparently quake kali ni agak teruk. 6.8 skala Richter. Satu antara 10 gempa besar yang berlaku di New Zealand since 1848. Gempa memang selalu terjadi kat sini sebab kedudukan New Zealand yang memang di dalam lingkarannya. Tapi gempa besar sangat jarang berlaku. Macam kat Malaysia gak la kot.


    Photobucket
    Antara kedai yang jadi mangsa gempa bumi di Gisborne

    Anyway, abis tentang gempa. Tadi department buat end of the year lunch. So ade pizza, aiskrim dan juga strawberries. Diorang order pizza kat Poppa Pizza. Janet bagi tau Poppa Pizza ade label certified Halal chicken. Wow! Janet took all the trouble untuk asingkan pizza yang halal. Thanks!

    Pastu pagi tadi Damon juga berjaya siapkan dan submit his thesis. Ouch! I'm happy for him TAPI.. diyelah Watching Window's expert. Definitely I wish diye akan lama lagi kat situ sebab banyak kena belajar. Dan dengan penghantaran thesisnya itu maka secara officialnya Watching Window akan jatuh ke tangan saye. I have to handle everything. Huhu tadi memang kena request kat Damon.. kena amik masa diye nanti lepas Krismas ni untuk aja stat dari setup sampai la ke demo. Hmm sooner than expected.

    Mike pun dalam proses nak siapkan thesis. Diye nak keje tahun depan, and datang sambung balik for PhD next August. Phil pun tengah wat write up. Memula Marinus.. pasni sorang-sorang geng blah. Adus. Sape jek yang tinggal? Iggy ade lah. Rob akan datang balik bulan 2. Hmm baru je geng ngan diorang dah ilang sorang-sorang. Macam busan jek lepas ni. Kalau tak siap jugak PhD cepat xtau ler.....-sigh-
    As I Would Have It
    Permalink |