about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Tuesday, April 8, 2008,9:09 PM
    Dari Kacamata...
    Teringat zaman kecik-kecik dulu, masa mula minat membaca timbul. Abah belikan satu set buku Tidurlah Intan, kemudian satu set untuk cerita rakyat. Tak ingat tajuk tapi cerita ikut setiap negeri yang ade kat Malaysia ni. Lepas tu stat membaca buku 5 Sekawan. Masa tu ade jual kat KL jek (tak ingat lak ade ke tak kat Ipoh) so setiap kali pegi KL, mesti borong paling kurang 10 buku. Termasuklah siri Salma dan juga siri Hadi dan few more story books. Then waktu tu popular gak ngan Barbie, abah dengan bermurah hati belikan Barbie untuk anak pompuan diye ni.

    Kebetulan dari sekolah rendah saye aktif sukan. Darjah 6 dapat wakil skolah untuk netball. Nak menunjukkan betapa supportivenye abah, diye stat belikan bola. Dalam masa yang sama tengah demam Maero Attack so abah belikan bola tampar sekali. Masa tu mak minat bunga so Pakcik Jaafar, gardener masa tu buatkan lah netball nye goal post out of besi pasu bunga. Abah kesian tengok jadi diye orderkan goal post yang betul. Kami tanam kat backyard. Tiap-tiap petang ngan abah dok main shoot bola jek.

    Abah tak kedekut duit. Tak berkire pun ngan anak-anak. Ade duit abah mesti blanje makan best-best. Waktu SPM dulu slalu stay up sampai malam. Abah lak rajin kuar makan so abah slalu bawak balik makanan untuk supper. Bile dah stat dok luar ni, setiap kali balik kampung abah akan tanya nak makan ape and abah akan belikan. Walaupun abah slalu cakap kat saye dari kecik sampai dah keje ni pun diye still kena tanggung, tapi abah still bermurah ati hulur gak kat anak diye nih ;)

    Member-member datang umah sume kagum ngan abah. Siap cakap lagi bestnye abah! Mane taknye. Abah moden. Takyah risau pasal movie sume. Cakap je cite ape. Abah ade. Kalau kumpul sume and jadi lanun.. huhu mau jadi billionaire tuh!

    Walaupun abah bukan perfect, tapi pada saye abah paling best! Tak boleh nak gantikan abah ngan orang lain. Dan hari ni (Rabu, 9 April) abah sambut hari lahir ke-66. Masih sihat lagi, Alhamdulillah. Hmm just wanna tell my dad that I LOVE him sooooooooooooooooooooooooo MUCH!

    Abah zaman mude-mude


    Waktu Raye Haji '07

    p/s: call abah tadi.. bley tak abah tak ingat hari ni birthday diye. Sonok sangat gi Siam la tu :P

    Adieu!
    As I Would Have It
    Permalink |