about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Sunday, April 6, 2008,4:51 AM
    Mastika Aurora
    Hari ni, hari akhir untuk DayLight Saving Time. So skang beza waktu NZ dan Malaysia is 4 jam, dan bukan lagi 5 jam. Hari ni agak produktif. Berjaya juga fokus untuk wat report, then pergi main game untuk Scorpions. As usual, game with Scorpions memang menarik. Nampaknya, hari Ahad akan menjadi hari yang ditunggu-tunggu sebab ade game ;)

    Anyway, baru je lepas submit manuskrip Mastika Aurora kepada KD. Delay sket kali ni nak siapkan manuskrip. Almaklum ler dah jadi student balik. Kalau bukan pasal research, masa terbuang kat mana-mane je lah. Tambah-tambah lagi dengan memasak as hobi yang baru. Orang masak setengah jam, saye masak 2 jam :D

    Mastika Aurora is basically bergenrekan fantasi dan misteri. Percubaan pertama untuk menulis cerita fantasi bagi kategori remaja dewasa. Even so, dari segi jalan cerita, saye cube meminimumkan elemen-elemen fantasi. Lebih kepada mengetengahkan isu mengenai good vs evil. Dan ianya tidak berlaku dalam dunia Aurora sahaja tetapi cube menyelarikan isu yang berlaku di dalam dua dunia yang berlainan dimensi.

    Novel ni diilham setelah tengok movie Pan Labyrinth. Mungkin akan keliru sket sebab ade 2 isu yang berbeza tapi takpe. Kite tunggu ape kate editor ;) Projek lepas ni? If possible, nak siapkan dua lagi siri untuk Pengembaraan Fantasi. Kemudian nak tulis few nopen (sebab dah ramai sangat suh tulis cite pasal diorg nih hehe) before start balik with novel remaja dewasa. Mungkin lepas ni nak wat cite pasal assassin plak. Tengoklah mane yang termampu.

    Well, tu jek update untuk hari ni. Nak tido. Ciao!
    As I Would Have It
    Permalink |