about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Friday, February 20, 2009,6:25 PM
    My New Flatmates & Me
    Last week was the last week for me to have privacy. As expected, my flatmates started to show up one by one. First Amy, then Aleisha, followed by Maeve & Saskia. Masa Amy sampai, diye tegur.. very friendly. Diye datang with her mom and bro. The mom even invited me for dinner. Nice. But then I excused myself, bukak email dari Tessa (another flatmate). Sebenanye tak ingat nama Amy tu memula hahaha tu yang kena mintak diri.. takut kantoi.

    Esoknye dapat txt dari Tessa bagi tau Aleisha sampai. Lagi satu hal. Susah beno nak ingat nama orang ni. I thought Aleisha was the one yang kuar so dengan konfidennye bagi tau Tessa pasal meja Aleisha dalam bilik & katil diye yang dah diletak kat living room tu. Skali balik tengok meja dah xde, tapi katil still there. Then ade note ditampal kat depan pintu from Aleisha, saying that diye dah bawak kuar meja tu, ade dalam bilik Tessa and if nak meja tu diye bley tolong bawak masuk balik.

    2 hari selepas tu nampak ade minah salleh kat dapur. Me.. so confused.. sapekah diye? Kalau Aleisha dah kuar, nape diye still ade kat umah tu? Seperti biasa, strategi untuk mengelakkan kantoi was to smile, sembang-sembang sket.. then blah. Pastu txt Tessa balik tanya, sape yg kuar sebenanye... Aleisha or Sophia huhu lepas Tessa reply barulah terlerai segala kekonfusan ni. Sophia rupenye...

    Masa Saskia & Maeve balik pun sama gak. Saskia I can remember her name but Maeve... nay... kena tengok senarai nama kat peti ais. Owh.. Maeve wat computer science gak. Now 3rd year. And semester akan datang ni, kite orang ade satu kelas yang sama... graphics.. Hmm rase best sebab at least ade kawan yang dikenali dalam kelas (flatmate lak tu). Sangkut-sangkut bley stadi sama. Tak best sebab nanti kalau tak reti mesti malu gak kan... me doing post grad.. and her just 3rd year.. huhu.. ni yang wat tambah semangat untuk blaja lagi sampai terer..

    Tinggal 2 orang je lagi yang belum balik. Tessa and sorang lagi guy ni.. ape ntah namanye.. Chepu? Chebo? Dulu bopren si Amy nih. Kire kapel la.. dok satu bilik sama. Tadi masa lunch dengar Amy sembang ngan Saskia. Tak paham sangat butir-butir but tibe-tibe terdengar something like dah broke up.. dan yang sewaktu dengannya. Masa turun nak basuh kain, tengok bilik lama Amy (diye dah moved ke bilik baru). Still ade barang-barang kat dalam bilik tu. Hmmm adakah betul ape yang ku dengar? Diorag dah broke up? And why me being such a busy body? Bukan pe.. sonok gak if laki tu dah tak stay situ.. akan jadi all females... tapi maybe diye still stay kat situ gak kot.. kena tunggu dulu le & tengok macam mane....

    Now, lepaking dekat lab sebab ari ujan.. x bley nak balik... bley je kalau ikut.. malas nak redah sebenanye.. Xpelah.. at least stadi gak weekend-weekend macam ni...
    As I Would Have It
    Permalink |