about
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Moody, crazy and grumpy at times (who isn't? ^_^). I prefer to live in my own imaginary world. This is part of my real world ^_^.
    Welcome!
Talk To Me

Free shoutbox @ ShoutMix

  • Click Here!
  • Credits
    Layout design by: Pannasmontata
    Layout edited by: PhoenixMedia
    Special Thanks
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • My Precious

    Next Novel:

    Pengembaraan Fantasi: Musuh Dalam Selimut

    Status : Submitted

    Villa Krista (Novel Remaja Dewasa)

    Status : 2%

    Sunday, February 15, 2009,3:20 PM
    Octagon Market
    Last Saturday, 6 of us went to Octagon Market (me, Yana, Waida, Boss, Amin & Salleh). Dikhabarkan bahawa market tu hanya diadakan setahun sekali jek. So xnak lepaskan peluang kan. Around 12.30 kami pun bertolak ler.

    Environment, pretty similar to Fun Fair I guess. There were variety of shows. People singing here and there. Jual barang-barang yang agak murah. There were also games for both kids and adults. Ape yang kite orang wat kat situ? Jalan-jalan saje.


    Tengah jalan-jalan tu ternampak lah satu game ni: Can You Climb The Ladder? Macam game show la plak. Ramai orang berkumpul kat situ tengok sorang-sorang try to climb the ladder. Kalau berjaya sampai atas, try to grab note $20, $50 or $100. Tu ler price nye. Lama dok usha, teringin giler nak buat tapi sebab ramai orang, control. Dah lama-lama tu, kite orang pun blah.

    Sampai kat booth magician ni. Hook kat situ plak sampai show diye abis. Frankly speaking, show tu sangat best + gempak. memang wondering giler macam mane he's able to pull such a trick. Gune Setan kot? hahahahaha tin yang diye dah kemek-kemekkan bley direshape balik, then seal yang dah broken was being sealed again, and out of sudden, tin tu penuh ngan air balik. Really amazing! Then before the show ended, diye kuarkan kad diye, bagi tau he's the hottest thing right now. Followed by that, api tiba-tiba menyala dekat kad tu. Besar giler then padam. Ilusi optik? Maybe.



    Lepas abis show, kite orang pi balik dekat game ladder tu. Me & Amin dah x bley tahan. Amin gi try, after that I did. Susah beb. Susah giler nak balance badan. Naik jek tangga tu mesti berpusing. Ended up jatuh atas tilam yang diye dah sediakan kat bawah tangga. Masa tu dah x peduli orang ramai tengok. Then kite orang paksa Boss try plak. Diye pun sama gak, loser macam kite orang gak haha

    Tu Amin tengah try...

    The rest, kite orang pusing market sampai abis, then bergerak ke Golden Harvest untuk beli Bubble Tea... favorite drink kat sini. Pastu rush balik sebab kul 3 tu nak main frisbee!
    As I Would Have It
    Permalink |